Wandelroutes

Het Dordrechts Museum heeft in de loop der jaren heel wat wandelroutes uitgestippeld. Komt dat nou even goed uit! Print een PDF uit, of download de route op uw mobiele telefoon.

Veel plezier!

Bomen wandelroute | ca. 4 km

Dordrecht bestaat 800 jaar en is de eerste gemeente die zich Wereldbomenstad mag noemen! Goede redenen voor de Bomenstichting om een mooie bomenroute door de stad samen te stellen langs bijzondere (monumentale) bomen. De route begint in de museumtuin met zijn bomen van bijna 2 eeuwen oud. Bij 9 bomen heeft Bast – De Bomenpodcast een audiotour ontwikkeld, die je kunt beluisteren via de QR-codes bij de bomen.

Aert Schouman wandelroute | ca. 4 km

De Dordtse kunstenaar Aert Schouman (1710-1792) is de belangrijkste Hollandse schilder van dieren en decoratieve stukken uit de 18de eeuw. Hij woonde en werkte in verschillende plaatsen, maar in zijn geboorteplaats herinnert veel aan hem. Vroeger hingen de statige huizen vol met zijn werk. Het meeste daarvan is weg, maar de stad ademt nog de sfeer van zijn 18de eeuw.

Godefridus Schalcken wandelroute | ca. 2 km

Fijnschilder Godefridus Schalcken en Dordrecht zijn nauw met elkaar verbonden. De kunstenaar groeide er op, kreeg er zijn eerste schilderlessen en maakte er naam met portretten en genrestukken. In Dordrecht legde Schalcken de basis voor een indrukwekkende, internationale carrière. Deze wandeling leidt u langs plekken in de stad die aan Schalcken herinneren.

Jongkind & vrienden wandelroute | ca. 3,5 km

De Nederlander Johan Barthold Jongkind (1819-1891) verhuisde al jong naar Frankrijk en werd daar een succesvol kunstenaar. Hij inspireerde schilders als Monet, Boudin en Pissarro, de latere impressionisten. Jongkind kwam geregeld in Nederland terug. Van Dordrecht, zijn favoriete stad, maakte hij tientallen schilderijen. Ze deden het goed bij het Franse publiek. In het spoor van Jongkind reisden ook andere Franse kunstenaars naar Dordrecht. Het werd een internationale kunstenaarsstad.

IZI travel

Download de gratis Izi travel app en beluister route op je telefoon.

4 km Geloven in Dordrecht – door Dordrechts Museum #izistory

3,5 km | Water en Welvaart in Dordrecht – door Dordrechts Museum #izistory

2,9 km Bolbaken-route Nieuwe Dordtse Biesbosch – door Dordrechts Museum #izistory

2,3 km Haniasluis-route Nieuwe Dordtse Biesbosch – door Dordrechts Museum #izistory

3 km Oranjes in Dordrecht – door Dordrechts Museum #izistory

Terug naar overzicht

Terug naar de Thuismuseum overzichtspagina.

Sluit het Verborgen Museum