Elke dag te doen

Ontdek onze multimediale tours, speciale routes en meer

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden.  Aan deze activiteiten kunt u doorlopend deelnemen. Informeer bij de balie, of bij één van onze gastvrouwen of  -heren.

Beet! Speurtocht en vis knutselen

Met een speciale speurtocht (nee, niet zo’n saaie!), speuren de kinderen de tentoonstelling Beet! door. Vervolgens maken ze hun eigen vis in het atelier! Maar wat is een vis zonder water? Laat je vis los in het aquarium op zaal.

Vissen maken mag elke dag, maar in de (herfst)vakantie kun je dit doen onder begeleiding van een museumdocent. En zonder je ouders. Vissen maar! Meld je wel even aan.

Audiotours

Vraag bij de kassa naar de opties, bij bijna elke tentoonstelling wordt er een mutimediatour gemaakt.
Met een audiotour leer je meer!

Beet! Audiotour

Voor volwassenen is er bij de tentoonstelling Beet! een audiotour, ingesproken door presentator, cabaretier en fervent hobbyvisser, Klaas van der Eerden.

Familiespel Werp jezelf door het museum

Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst. Het spel (dat je mee naar huis mag nemen!) voert je op een speelse manier door het hele museum. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Kies een ruimte, werp om de beurt de dobbelsteen in het doosje en laat je verrassen! Vraag ernaar bij de balie of de gastvrouw of gastheer.

MIJN DORDRECHTS MUSEUM

Met Mijn Dordrechts Museum ontdekt u de collectie op uw eigen manier. Via touchscreens in de zalen kunt u informatie opvragen over de kunstwerken die u ziet. U kunt zoeken per schilderij of op verschillende thema’s als natuur, techniek of geschiedenis. Voor kinderen zijn er in Mijn Dordrechts Museum leuke spelletjes te doen.

Sluit het Verborgen Museum