Elke dag te doen

Ontdek onze multimediale tours, speciale routes en meer

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden.  Aan deze activiteiten kunt u doorlopend deelnemen. Informeer bij de balie, of bij één van onze gastvrouwen of  -heren.

Jongkind activiteiten

Bij de tentoonstelling Jongkind & vrienden zijn verschillende activiteiten ontwikkeld, die elke dag te doen zijn. Vraag er naar bij de balie.

Multimediatour ‘Op reis met Jongkind in de 19de eeuw’.

Verken de wereld van Jongkind met de multimediatour. Reis door de 19de eeuw en leer onderweg Jongkind en zijn vrienden kennen.

Film

Speciaal voor de tentoonstelling is er een documentaire gemaakt over Jongkind, die laat zien waar hij woonde en werkte, wie zijn vrienden waren en hoe de Franse en Nederlandse kunstwereld eruit zag in zijn tijd.

Stadswandeling

Bezoek de mooiste plekjes van Dordrecht aan de hand van de schilderijen van Jongkind en zijn vrienden. De gratis stadswandeling is af te halen bij de balie.

Familiespel Werp jezelf door het museum

Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst. Het spel voert je op een speelse manier door het hele museum. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Kies een ruimte, werp om de beurt de dobbelsteen in het doosje en laat je verrassen! Vraag ernaar bij de balie of de gastvrouw of gastheer.

Audiotours

Vraag bij de kassa naar de opties, bij bijna elke tentoonstelling wordt er een mutimediatour gemaakt.
Met een audiotour leer je meer!

MIJN DORDRECHTS MUSEUM

Met Mijn Dordrechts Museum ontdekt u de collectie op uw eigen manier. Via touchscreens in de zalen kunt u informatie opvragen over de kunstwerken die u ziet. U kunt zoeken per schilderij of op verschillende thema’s als natuur, techniek of geschiedenis. Voor kinderen zijn er in Mijn Dordrechts Museum leuke spelletjes te doen.

Sluit het Verborgen Museum