Elke dag te doen

Ontdek onze multimediale tours, speciale routes en meer

Door de corona-maatregelen kan het zijn dat niet alle activiteiten doorgang kunnen vinden. Voor gebruik van de multimedia tour wordt u verzocht uw eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen.

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden.  Aan deze activiteiten kunt u doorlopend deelnemen. Informeer bij de balie, of bij één van onze gastvrouwen of  -heren.

Audiotours

Vraag bij de kassa naar de opties, bij bijna elke tentoonstelling wordt er een mutimediatour gemaakt.
Met een audiotour leer je meer!

Diepgeworteld

Bij de tentoonstelling Diepgeworteld wordt een audiotour aangeboden, waarin een van de conservatoren van de tentoonstelling in gesprek gaat met een bomenexpert. Van de natuurgetrouwheid van de bomen op schilderijen of de intenties van de kunstenaar tot verrassende feitjes of maatschappelijke vraagstukken over bomen, op het platteland en in de stad.

 

Museumtekengids

Het Dordrechts Museum is de perfecte plek om te leren van de beste kunstenaars! Tekenen = goed kijken en eindeloos uitproberen. Aan de hand van een tekengids leer je tekenen zoals de grote meesters dat doen. Ga op pad met het schetsboekje vol leuke en creatieve opdrachten en bekijk de collectie van het museum eens met een potlood in je hand.

De Museumtekengids is voor €7,50 te koop in onze online ticketshop en in de museumwinkel. Een potlood krijgt u er gratis bij.

Familiespel Werp jezelf door het museum

Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst. Het spel (dat je mee naar huis mag nemen!) voert je op een speelse manier door het hele museum. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Kies een ruimte, werp om de beurt de dobbelsteen in het doosje en laat je verrassen! Vraag ernaar bij de balie of de gastvrouw of gastheer.

MIJN DORDRECHTS MUSEUM

Met Mijn Dordrechts Museum ontdekt u de collectie op uw eigen manier. Via touchscreens in de zalen kunt u informatie opvragen over de kunstwerken die u ziet. U kunt zoeken per schilderij of op verschillende thema’s als natuur, techniek of geschiedenis. Voor kinderen zijn er in Mijn Dordrechts Museum leuke spelletjes te doen.

Sluit het Verborgen Museum