Elke dag te doen

Ontdek onze multimediale tours, speciale routes en meer

Door de corona-maatregelen kan het zijn dat niet alle activiteiten doorgang kunnen vinden. Voor gebruik van de multimedia tour wordt u verzocht uw eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen.

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden.  Aan deze activiteiten kunt u doorlopend deelnemen. Informeer bij de balie, of bij één van onze gastvrouwen of  -heren.

Audiotours

Er zijn verschillende audiotours beschikbaar waardoor u meer geniet van uw museumbezoek. Met onze audiotour langs de Hoogtepunten van de vaste collectie ontdekt u meer en kijkt u anders naar de prachtige werken van de Hollandse Meesters. Bij de tentoonstellingen Leven van Leer kunt eveneens een audiotour volgen en bij de tentoonstelling Diepgeworteld wordt een audiotour aangeboden, waarin de conservator van de tentoonstelling in gesprek gaat met een bomenexpert. Tijdens deze audio-boswandeling door het museum leert u van alles over de natuurgetrouwheid van de geschilderde bomen en over de intenties van de kunstenaar. Bovendien hoort u meer over verrassende feitjes of maatschappelijke vraagstukken over bomen, op het platteland en in de stad.

Vraag bij binnenkomst naar het apparaat waar alle audiotours op staan. In verband met de corona-maatregelen, verzoeken wij u om zelf uw oortjes of hoofdtelefoon mee te nemen.

Wilt u liever de audiotours op uw eigen telefoon beluisteren en bekijken? Dat kan met de app van izi.travel. Via de app kunt u de audiotour ook thuis al downloaden, zodat u bij het gebruik in het museum geen data verbruikt. Hier vindt u de audiotours op izi.travel en de mogelijkheid om de app te installeren.

Met een audiotour ontdek je meer!

Museumtekengids

Het Dordrechts Museum is de perfecte plek om te leren van de beste kunstenaars! Tekenen = goed kijken en eindeloos uitproberen. Aan de hand van een tekengids leer je tekenen zoals de grote meesters dat doen. Ga op pad met het schetsboekje vol leuke en creatieve opdrachten en bekijk de collectie van het museum eens met een potlood in je hand.

De Museumtekengids is voor €7,50 te koop in onze online ticketshop en in de museumwinkel. Een potlood krijgt u er gratis bij.

Familiespel Werp jezelf door het museum

Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst. Het spel (dat je mee naar huis mag nemen!) voert je op een speelse manier door het hele museum. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Kies een ruimte, werp om de beurt de dobbelsteen in het doosje en laat je verrassen! Vraag ernaar bij de balie of de gastvrouw of gastheer.

MIJN DORDRECHTS MUSEUM

Met Mijn Dordrechts Museum ontdekt u de collectie op uw eigen manier. Via touchscreens in de zalen kunt u informatie opvragen over de kunstwerken die u ziet. U kunt zoeken per schilderij of op verschillende thema’s als natuur, techniek of geschiedenis. Voor kinderen zijn er in Mijn Dordrechts Museum leuke spelletjes te doen.

Sluit het Verborgen Museum