Elke dag te doen

Ontdek onze multimediale tours, speciale routes en meer

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden. Van kijk-koffer tot kunstroute. Aan onderstaande activiteiten kunt u doorlopend, deelnemen. Informeer bij de balie, of bij één van onze gastvrouwen of  -heren.

Familietour > Gezocht: Vreemde vogels!

Bij de tentoonstelling ‘Een Koninklijk paradijs’ hoort een familietour. Je gaat samen op zoek naar vreemde vogels & bijzondere beesten. Met een doe-boekje en een koffer vol onderzoeksmateriaal ga je op ontdekkingsreis.

Na de tocht door de kleurrijke paradijzen kom je aan in een speciaal ingericht kunstatelier.

NU mag je zelf aan de slag. Mix je fantasie en kennis en help mee een leeg landschap om te toveren in een wonderlijk vogelparadijs. Combineer snavels, vleugels en poten en creëer je eigen vreemde vogel! Geef hem een plekje in het schilderachtige landschap. En JOUW vreemde vogel is tot het einde van tentoonstelling te bewonderen in het museum!

Elke dag te doen, gratis. Een doe-het-zelf tour en workshop.

MIJN DORDRECHTS MUSEUM

Met Mijn Dordrechts Museum ontdekt u de collectie op uw eigen manier. Via touchscreens in de zalen kunt u informatie opvragen over de kunstwerken die u ziet. U kunt zoeken per schilderij of op verschillende thema’s als natuur, techniek of geschiedenis. Voor kinderen zijn er in Mijn Dordrechts Museum leuke spelletjes te doen.

Kijk je rijk koffer

Leen een ‘Wonderkoffer’ en kijk je rijk! Met deze koffer volgt u met het hele gezin een eigen interactieve rondleiding die geheel in het teken staat van beter en vooral anders kijken.

vanaf 7 jaar

Audiotours

Vraag bij de kassa naar de opties, bij bijna elke tentoonstelling wordt er een mutimediatour gemaakt.

Met een audiotour leer je meer!

Sluit het Verborgen Museum