Elke dag te doen

Ontdek onze multimediale tours, speciale routes en meer

Door de corona-maatregelen kan het zijn dat niet alle activiteiten doorgang kunnen vinden. Voor gebruik van de multimedia tour wordt u verzocht uw eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen.

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden.  Aan deze activiteiten kunt u doorlopend deelnemen. Informeer bij de balie, of bij één van onze gastvrouwen of  -heren.

Audiotours

Vraag bij de kassa naar de opties, bij bijna elke tentoonstelling wordt er een mutimediatour gemaakt.
Met een audiotour leer je meer!

Bij de tentoonstelling Willem Bastiaan Tholen, een gelukkige natuur is een gratis audiotour beschikbaar in zowel Nederlands als Engels. Neemt u vanwege de hygiëne uw eigen oortjes of koptelefoon mee?

Met deze tour beleeft u de tentoonstelling alsof u over de schouder van de kunstenaar meekijkt. Extra bijzonder is het aanvullend beeldmateriaal dat tijdens het luisteren wordt getoond op het scherm van het apparaat. De authentieke foto’s en filmbeelden tonen Tholen in de tuin van zijn kanaalvilla en in zijn atelier. Schetsen en studies van de schilderijen in de tentoonstelling tonen zijn werkwijze. De gezusters Arntzenius die hij zo vaak schilderde komen in de geanimeerde foto’s tot leven. De audio en het beeldmateriaal leggen verbanden tussen de schilderijen die u anders gemakkelijk ontgaan. Een aanrader dus.

Museumtekengids

Het Dordrechts Museum is de perfecte plek om te leren van de beste kunstenaars! Tekenen = goed kijken en eindeloos uitproberen. Aan de hand van een tekengids leer je tekenen zoals de grote meesters dat doen. Ga op pad met het schetsboekje vol leuke en creatieve opdrachten en bekijk de collectie van het museum eens met een potlood in je hand.

De Museumtekengids is voor €7,50 te koop in onze online ticketshop en in de museumwinkel. Een potlood krijgt u er gratis bij.

Familiespel Werp jezelf door het museum

Door samen met je familie te dobbelen, spannende vragen te beantwoorden en te fantaseren bij kunstwerken kijk je nooit meer hetzelfde naar kunst. Het spel (dat je mee naar huis mag nemen!) voert je op een speelse manier door het hele museum. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Kies een ruimte, werp om de beurt de dobbelsteen in het doosje en laat je verrassen! Vraag ernaar bij de balie of de gastvrouw of gastheer.

MIJN DORDRECHTS MUSEUM

Met Mijn Dordrechts Museum ontdekt u de collectie op uw eigen manier. Via touchscreens in de zalen kunt u informatie opvragen over de kunstwerken die u ziet. U kunt zoeken per schilderij of op verschillende thema’s als natuur, techniek of geschiedenis. Voor kinderen zijn er in Mijn Dordrechts Museum leuke spelletjes te doen.

Sluit het Verborgen Museum