Ode aan Dordrecht

13 december 2020 t/m 21 februari 2021
In verband met de corona crisis zouden de tentoonstellingsdata nog kunnen wijzigen.

In 2020 vieren we 800 jaar Dordrecht. Om deze mijlpaal luister bij te zetten komt het Dordrechts Museum met een bijzonder project. In de zomermaanden brengen we een Ode aan Dordrecht, de oudste en eerste stad van Holland.

In deze tentoonstelling staan de collectie Dordrecht, de stad en haar inwoners centraal. Immers, Dordtenaren maken Dordrecht. De plek zelf verbindt hen, maar ook de verhalen die over de plek worden verteld. Deze verhalen maken de stad dynamisch en divers, maar ze zijn niet altijd direct zichtbaar. Soms zitten ze ‘verborgen’ in het geheugen van mensen, staan ze bij een kunstwerk op de tweede plaats of ontbreekt de kennis om het verhaal op waarde te schatten. In Ode aan Dordrecht geven we ruim baan aan deze verhalen van, voor en over de stad met behulp van de Dordtenaren.

 

Vereeuwig je verhaal

Om betekenis te geven aan de invloed van de corona-uitbraak op de stad is het Regionaal Archief Dordrecht begonnen aan een Coronacollectie. Het wordt een verzameling van verhalen en voorwerpen, waarmee Dordtenaren zelf een kijkje geven in het leven tijdens een pandemie. Een aantal van de mooiste en ontroerendste coronaverhalen uit de Coronacollectie krijgt een plaats binnen Ode aan Dordrecht.

Zo doe je mee

Stuur iets in waarvan jij vindt dat het gezien of verteld moet worden. Dat kan heel eenvoudig en hoeft niet veel tijd te kosten.  Een foto of filmpje, een tekst, een voorwerp; het kan van alles zijn. Als het maar symbool staat voor jouw verhaal over de coronacrisis. Stuur je inzending naar studiezaal@dordrecht.nl.

Meer lezen

 

Sluit het Verborgen Museum