Verwondering

  • Type Rondleiding
  • Prijs € 8,- per persoon, incl. entree en koffie/thee. Dierbaren, mantelzorgers en begeleiders hebben ook een kaartje nodig. Museumkaart is niet geldig i.c.m. deze rondleiding.

In het Dordrechts Museum kunnen mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie en hun dierbaren een speciale rondleiding volgen. Tijdens een VERWONDERING-rondleiding bekijkt u in een kleine groep een beperkt aantal kunstwerken. Een speciaal opgeleide museumdocent brengt samen met u de schilderijen tot leven. Alles draait om het genieten en beleven van kunst in een veilige omgeving.

Uit onderzoek blijkt dat het ervaren van kunst een positieve invloed heeft op het welbevinden van mensen met dementie. Tijdens de VERWONDERING-rondleidingen beleven mensen met dementie en hun dierbaren samen de kracht van kunst.

Reserveren

04-06-2020: Door de COVID-19 maatregelen is het nu niet mogelijk te reserveren. Wij houden u via de website en social media op de hoogte van wijzigingen.

VERWONDERING is geïnspireerd op het Onvergetelijk-programma, dat ontwikkeld is door het Stedelijk Museum en het Van Abbemuseum. Meer informatie over onderzoek naar de invloed van kunst op het welzijn van mensen met dementie kunt u vinden op de website van Movisie

 

Sluit het Verborgen Museum