Verwondering

  • Type Rondleiding
  • Datum 5 juni 2020
    7 augustus 2020
    2 oktober 2020
    4 december 2020
  • Tijd 14:30 - 16:00 uur
  • Prijs € 8,- per persoon, incl. entree en koffie/thee. Dierbaren, mantelzorgers en begeleiders hebben ook een kaartje nodig. Museumkaart is niet geldig i.c.m. deze rondleiding.

In het Dordrechts Museum kunnen mensen met de ziekte van Alzheimer of andere vormen van dementie en hun dierbaren een speciale rondleiding volgen. Tijdens een VERWONDERING-rondleiding bekijkt u in een kleine groep een beperkt aantal kunstwerken. Een speciaal opgeleide museumdocent brengt samen met u de schilderijen tot leven. Alles draait om het genieten en beleven van kunst in een veilige omgeving.

Uit onderzoek blijkt dat het ervaren van kunst een positieve invloed heeft op het welbevinden van mensen met dementie. Tijdens de VERWONDERING-rondleidingen beleven mensen met dementie en hun dierbaren samen de kracht van kunst.

Groepsbezoek

Wilt u met een groep komen op een ander moment? Dat kan ook.
Hiervoor bedragen de kosten € 95,- voor een groep van min. 8 en max. 12 personen, inclusief entree en koffie/thee.

Reserveren

Reserveren kunt u bij mw. Nancy Schuurmans via e-mail acm.schuurmans@dordrecht.nl. 

De VERWONDERING rondleiding kost € 8,- per persoon, incl. entree en koffie/thee. Dierbaren, mantelzorgers en begeleiders hebben ook een kaartje nodig. De Museumkaart is niet geldig i.c.m. deze rondleiding.

VERWONDERING is geïnspireerd op het Onvergetelijk-programma, dat ontwikkeld is door het Stedelijk Museum en het Van Abbemuseum. Meer informatie over onderzoek naar de invloed van kunst op het welzijn van mensen met dementie kunt u vinden op de website van Movisie

 

Sluit het Verborgen Museum