Voortgezet Onderwijs

Ontdek de programma´s

Van vmbo tot en met gymnasium, het Dordrechts Museum maakt leerlingen vertrouwd met kunst. Ze leren gericht kijken en reflecteren. Tijdens een interactieve rondleiding en een workshop in het Atelier ontwikkelen de leerlingen vaardigheden als: kijken, presenteren en het maken en bespreken van kunst. Ze maken kennis met verschillende kunstzinnige disciplines.

Met de klas het Dordrechts Museum ontdekken? Het museum biedt verschillende mogelijkheden, zoals interactieve rondleidingen, workshops of een combinatie van deze twee. Bij elk programma staat de belevingswereld van de jongeren voorop. Steeds proberen we een link te vinden tussen de museumcollectie en de dingen die belangrijk zijn voor deze doelgroep.

Zelf nadenken, doen of vertellen vormt een groot onderdeel van deze programma’s. Het allerbelangrijkste is dat leerlingen ervaren dat een museum leuk is. We willen iedereen een leerzaam maar vooral ook een inspirerend museumbezoek bieden. De thema’s sluiten aan bij de kerndoelen van het voortgezet onderwijs. Voor het voortgezet onderwijs zijn de onderstaande programma’s beschikbaar. Ook biedt het Dordrechts Museum een speciale masterclass voor docenten aan, waarbij ze handvatten krijgen om kunst te bespreken in de klas.

Educatief aanbod

Ontdek het educatieve aanbod in het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn én Het Hof van Nederland.

LESSEN IN OVERLEG

Van de kleuterklas tot en met het eindexamen, onze musea laten kinderen en jongeren –  vanuit hun eigen belevingswereld – graag kennis maken met kunst en geschiedenis. Wanneer u een speciaal project op school hebt en een bezoek wilt brengen aan één van de locaties van het Dordrechts Museum, helpen wij graag bij het opzetten van een museumles op maat.

CONTACT

Vragen over de educatieve programma’s van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn of Het Hof van Nederland? Stel ze aan de leden van het educatieteam! Zij denken graag met u mee over de vele mogelijkheden.

Primair onderwijs
Caris Bakker
078 770 5303
cm.bakker@dordrecht.nl

Tim Veldhuis
078 770 5206
t.veldhuis@dordrecht.nl

Voortgezet onderwijs
Marianne Verhoork
078 770 5219
jem.verhoork@dordrecht.nl

 

Sluit het Verborgen Museum