Wanderlust

Nederlandse kunstenaars op reis 1800-1900
11 april 2022 t/m 4 september 2022

Last van reiskriebels? Zin om de wereld te ontdekken maar dan wel op een coronaveilige manier? Kom dan vanaf 11 april 2022 naar de tentoonstelling Wanderlust en dwaal net als de kunstenaars destijds langs intrigerende plekken en overweldigende natuur.

Wanderlust biedt een nieuwe kijk op de Nederlandse 19de-eeuwse schilderkunst: het in de kunstgeschiedenis grotendeels nog gangbare beeld van een natie van thuiszitters wordt hier herzien. De tentoonstelling biedt verrassende werken van bekende schilders als Cornelis Kruseman, Johan-Barthold Jongkind, Pierre Louis Dubourcq, Raden Saleh en Jacob Maris, maar ook van minder bekende namen als Bramine Hubrecht, Antoine Payen, Betzy Rezora Berg en Alexander Wüst.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Rijksmuseum en sluit aan bij het boek Spiegel van de werkelijkheid.19de-eeuwse schilderkunst in Nederland door Jenny Reynaerts, senior conservator schilderijen in het Rijksmuseum. Jenny Reynaerts en Maaike Rikhof zijn de gastcuratoren van de tentoonstelling.

Sluit het Verborgen Museum