De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling

1 juli 2018 t/m 7 oktober 2018

Wat is de rol van de schilderkunst anno nu?  Op de grote internationale tentoonstellingen en biënnales schittert ze door afwezigheid. Video, foto, film, installaties en ervaringskunst voeren de boventoon. Heeft de schilderkunst dan niets meer te vertellen? Kan ze het kritische kunstpubliek niet meer raken? De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling – deze titel verwijst naar een schilderij van René Daniëls – laat zien dat het schilderen nog altijd zeer actueel en springlevend is. 28 Nederlandse kunstenaars tonen een selectie van hun meest recente werk.

Voor eeuwig jong

Vanaf de oprichting in 1842 verzamelt het Dordrechts Museum schilderijen. Het museum toont inmiddels zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. En ondanks dat in de beeldende kunst van nu andere media domineren, wordt er nog altijd hedendaagse schilderkunst verzameld. Daarom vindt het museum het noodzakelijk het schilderen te blijven onderzoeken in presentaties en publicaties.

Deelnemende kunstenaars

Philip Akkerman

Frank Ammerlaan

Tjebbe Beekman

Morgan Betz

Marlene Dumas

Ricardo van Eyk

Bob Eikelboom

Gijs Frieling

Fons Haagmans

RaQuel van Haver

Natasja Kensmil

Carla Klein

Klaas Kloosterboer

Jacco Olivier

Ronald Ophuis

Jan van der Ploeg

Thomas Raat

Michael Raedecker

Rafaël Rozendaal

Han Schuil

Esther Tielemans

Sarah Verbeek

Toon Verhoef

Helen Verhoeven

Emo Verkerk

Willem Weismann

Robert Zandvliet

Ina van Zyl

Een aantal kunstenaars maakt wandschilderingen op prominente plekken binnen en buiten het museum. Sarah Verbeek beet het spits af.

Kunstenaar Gijs Frieling werkt - samen met de Dordtse kunstenaars Rinus Blommaert, Geerten ten Bosch en Ad Wesseling – aan een wandschildering op een prominente plek in het museum.

Groots werk van Jan van der Ploeg schittert aan de gevel van het Dordrechts Museum. De Meest Eigentijdse Schilderijen Tentoonstelling, binnen én buiten te zien!

Sluit het Verborgen Museum