Cadeauwinkel & Restaurant

Cadeaus, (h)eerlijk eten & drinken

Wij zijn trots op onze toegankelijke en gezellige museumwinkel. Er is een ruim assortiment aan kunstboeken, vanaf 7,50. Voor exclusieve cadeaus, maar ook voor een aardigheidje, een mooie herinnering aan de tentoonstelling of een prachtige kunstkaart kunt u hier terecht. Ook zonder museumentreekaart kunt u in de winkel terecht.

Collectieboek kijken naar schilderkunst

In het Dordrechts Museum vind je zes eeuwen Nederlandse schilderkunst onder één dak. Schilderijen van voor 1600 tot hedendaagse kunst. Een levende collectie, waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten. En juist daardoor raak je er niet snel uitgekeken. In het nieuwe boek Kijken naar zes eeuwen schilderkunst staat het plezier van het kijken voorop. Het is geen kunsthistorisch overzicht van stromingen en stijlen, eerder een wandeling  met zijsprongen door zes eeuwen schilderkunst, die laat zien hoe aloude thema’s als ‘landschap’, ‘portret’ of ‘verhalen vertellen’ kunstenaars steeds opnieuw hebben geïnspireerd. Schilderijen staan naast elkaar in soms onverwachte combinaties, die uitnodigen tot kijken en vergelijken. Door pagina’s uit te klappen ontdek je weer nieuwe verbindingen.Tussen oud en nieuw, en tussen verschillende schilderkunstige opvattingen. Een uniek museumboek om vaak open te slaan en telkens weer anders te bekijken.

Het collectieboek is te koop in de museumwinkel. De museumwinkel is te bezoeken zonder museumentreekaartje.

Lunch & diner

Art & Dining is een sfeervol restaurant waar u terecht kunt voor gerechten voor koffie en gebak, lunch, een borrel of een arrangement.

Het terras is elke dag tussen 10:00 en 18:00 uur geopend. U kunt gewoon binnenlopen maar vol is vol, dus voor de zekerheid kunt u ook reserveren via info@art-dining.nl of 078 – 632 91 00.

Genieten van eten en drinken in het Dordrechts Museum

Basic de Luxe

Genieten staat centraal. In combinatie met een museumbezoek, lezing, of zakelijke afspraak (free wifi), maar ook om gezellig te borrelen. ‘Basic de luxe’ is het (h)eerlijke concept dat Art & Dining in de keuken hanteert. Alles biologisch en vol van smaak. Gerechten gemaakt met passie, geserveerd met passie.

serre in museumtuin Dordrechts Museum

Tuin & serre

In de serre met uitzicht op de prachtige museumtuin kunt u genieten van uw koffie of lunch. In de wijnbar organiseert Art & Dining met regelmaat bijzondere activiteiten zoals wijn-spijs proeverijen.

Zaalverhuur

Art & Dining verzorgt ook de verhuur van De Zaal, De Wijnbar en De Salon in het Dordrechts Museum die uitermate geschikt zijn voor besloten partijen zoals een feest, receptie, vergadering of congres.  Neem contact (tel. +31 (0)78 632 9100) met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Sluit het Verborgen Museum