Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wil je op bezoek komen?

Het begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één  particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum  opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en  gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Ontdek vijf eeuwen Nederlandse schilderkunst: van de 17e eeuw tot nu.

Maak kennis met de schildersfamilie Cuyp, society schilder Ary Scheffer of de gebroeders Van Strij. De Gouden Eeuw komt aan bod met Dordtse meesters als Nicolaes Maes en Ferdinand Bol uit de school van Rembrandt. Geniet van 19de-eeuwse meesters als Breitner en Israëls en laat je verrassen door de verzameling moderne en hedendaagse kunst.

BEZOEKADRES

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
+31 (0)78 770 8708

OPENINGSTIJDEN

Museum
dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Restaurant
dinsdag tot en met zondag
10.00-21.00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Dordrechts Museum gesloten.

TARIEVEN

Volwassenen: €12
13 t/m 18 jaar: €5
< 13 jaar: gratis
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €6
Museumkaart (bij ons te koop) / VDM / Rembrandtkaart / ICOM: gratis

Wil je je bezoek verrijken met een lunch of koffie met iets lekkers? Kijk hier voor onze speciale arrangementen.

Combi-dagkaart

Wilt u op een dag meerdere musea bezoeken? Met de combi-dagkaart heeft u voor slechts €15,- toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum

Volwassenen: €15
13 t/m 18 jaar / CJP / cultuurkaart / studenten: €7,50
< 13 jaar: gratis

Groepen en rondleidingen

Groepen (vanaf 10 personen p.p.): €10
Bekijk meer informatie voor groepen en onderwijs

BEREIKBAARHEID & TOEGANKELIJKHEID

Openbaar vervoer

Het Dordrechts Museum is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken.
Plan je reis met het openbaar vervoer via 9292.nl

Auto & Parkeren

Het museum bevindt zich op twee minuten (200 meter) loopafstand van P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend.
De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.

Voor de deur is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar welke via de parkeerautomaat of mobiel parkeren kunnen worden betaald. Let op: je kunt hier enkel een dagkaart aanschaffen!

Vanaf 1 januari 2016 moet ook op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur betaald worden om te parkeren.

 

Mindervaliden

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat  is op de hoek Museumstraat / Nieuwstraat. Ook is het mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren (max. 3 uur). Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de verkeerssituatie. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, geldt wel de betaalplicht.

Toegankelijkheid

Het Dordrechts Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. De indeling van het gebouw brengt wel met zich mee dat je op een aantal punten genoodzaakt bent om terug te gaan door al bezichtigde zalen, om de lift te bereiken. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten.

Sluit het Verborgen Museum