Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

BEZOEKADRES

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
+31 (0)78 770 8708

OPENINGSTIJDEN

Museum
dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Restaurant
dinsdag tot en met zondag
10.00-18.00 uur

Op feestdagen gelden de reguliere openingstijden. Het museum is gesloten op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

TARIEVEN

Volwassenen: €15 (online ticket €14,-)
T/m 18 jaar: gratis
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €6

Gratis entree:
Museumkaart / VDM / Rembrandtkaart / ICOM / Rotterdampas
U hoeft geen e-ticket te reserveren. Laat uw kaart wel scannen bij de kassa.

Combi-dagkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum
Volwassenen: €18
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €7,50

Combi-2dagenkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum op 2 aaneengesloten dagen.
Volwassenen: €20
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €10

Openbaar vervoer

Vanaf NS-station Dordrecht neemt u de QBuzz bus: één halte naar ‘Centrum Dordrecht’. Vanaf de bushalte is het ca. 7 minuten wandelen naar het museum. Zie 9292.nl voor actuele vertrektijden. Een andere optie is het Hop-on-hop-off-treintje.

Zelf wandelen: het museum is in een wandeling van ca. 15 minuten te bereiken.

Auto & Parkeren

De parkeermogelijkheden in de Museumstraat zijn zeer beperkt. Bovendien gelden hier enkel dagkaarten. Wij adviseren daarom om te parkeren in

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235, op twee minuten (200 meter) loopafstand van het museum. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Let op: voer in de navigatie niet de museumstraat in, maar de Korte Kolfstraat 235, zodat onnodig omrijden voorkomen wordt.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Prijs: € 1,90 per uur, capaciteit: 120 plaatsen. Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Mindervaliden

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat  is op de hoek Museumstraat / Nieuwstraat. Ook is het mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren (max. 3 uur). Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de verkeerssituatie. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, geldt wel de betaalplicht. Houdt u er rekening mee dat er geen touring- en stadsbussen door de Museumstraat mogen rijden en wanneer u per bus komt, u misschien niet voor de deur afgezet wordt. Informeer hiernaar bij uw vervoerder.

Toegankelijkheid

Het Dordrechts Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. De indeling van het gebouw brengt wel met zich mee dat u op een aantal punten genoodzaakt bent om terug te gaan door al bezichtigde zalen, om de lift te bereiken. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten. Er zijn rolstoelen beschikbaar. We raden aan deze te reserveren via reserveringen@dordrechtsmuseum.nl.

Sluit het Verborgen Museum