Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. Het Dordrechts Museum is opgericht in 1842 en daarmee een van de oudste musea in Nederland. Het museum bezit een rijke collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, met daarin opmerkelijke werken van hoge kwaliteit.

De collectie uit de 16de eeuw bestaat uit religieuze kunst zoals Het laatste avondmaal van Keij. Hoogtepunten uit de 17de eeuw, zijn de werken van landschapschilder Aelbert Cuyp – die z’n leven lang in Dordrecht heeft gewoond en gewerkt – en de Dordtse Rembrandtleerlingen Nicolaes Maes, Ferdinand Bol en Arent de Gelder. Nederlands bekendste dierenschilder Aert Schouman en de gebroeders Van Strij maakten in de 18e eeuw schitterende behangsels en schilderijen voor de luxueus ingerichte huizen van de gegoede burgerij. De 19de eeuw is sterk vertegenwoordigd met een indrukwekkende verzameling van toonaangevende schilders als Breitner, en leden van de Haagse School Israëls, Mesdag, Weissenbruch en de broers Maris. Zij laten ons genieten van Holland op z’n mooist. Uniek is de Scheffercollectie, ook uit de 19de eeuw. Ary Scheffer, geboren in Dordrecht maar beroemd geworden in Parijs, was een van de meest gevraagde en best betaalde kunstenaars van zijn tijd. Een romanticus en echte societyschilder, die beroemheden als Liszt en Chopin portretteerde. De moderne en hedendaagse collectie bevat prachtige werken van succesvolle kunstenaars, zoals Schoonhoven, Sluijters, Toorop, Appel, Armando, Daniëls en Dumas.

BEZOEKADRES

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
+31 (0)78 770 8708

OPENINGSTIJDEN

Museum
dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Restaurant
dinsdag tot en met zondag
10.00-22.00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Dordrechts Museum gesloten.

TARIEVEN

Volwassenen: €12 (nieuw tarief per 1/1/19 €15,-)
T/m 18 jaar: gratis
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €6
ANWB Fietspas: €10

Gratis entree:
Museumkaart / VDM / Rembrandtkaart / ICOM / Rotterdampas
U hoeft geen e-ticket te reserveren. Laat uw kaart wel scannen bij de kassa.

Combi-dagkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum
Volwassenen: €15 (nieuw tarief per 1/1/19 €18,-)
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €7,50

Combi-2dagenkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum op 2 aaneengesloten dagen.
Volwassenen: €17,50 (nieuw tarief per 1/1/19 €20,-)
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €10

Direct naar kaartverkoop.
Gekochte kaarten worden niet geruild of teruggenomen.

Openbaar vervoer

Het Dordrechts Museum is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken. Wanneer u vanaf het station de bus neemt, is Arriva P+R Citybus 10 halte Nieuwbrug de beste optie. Plan uw reis met het openbaar vervoer via 9292.nl.  Een andere optie is het Hop-on-hop-off-treintje.

Auto & Parkeren

De parkeermogelijkheden in de Museumstraat zijn zeer beperkt. Bovendien gelden hier enkel dagkaarten. Wij adviseren daarom om te parkeren in

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235, op twee minuten (200 meter) loopafstand van het museum. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Let op: voer in de navigatie niet de museumstraat in, maar de Korte Kolfstraat 235, zodat onnodig omrijden voorkomen wordt.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Prijs: € 1,90 per uur, capaciteit: 120 plaatsen. Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Mindervaliden

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat  is op de hoek Museumstraat / Nieuwstraat. Ook is het mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren (max. 3 uur). Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de verkeerssituatie. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, geldt wel de betaalplicht. Houdt u er rekening mee dat er geen touring- en stadsbussen door de Museumstraat mogen rijden en wanneer u per bus komt, u misschien niet voor de deur afgezet wordt. Informeer hiernaar bij uw vervoerder.

Toegankelijkheid

Het Dordrechts Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. De indeling van het gebouw brengt wel met zich mee dat u op een aantal punten genoodzaakt bent om terug te gaan door al bezichtigde zalen, om de lift te bereiken. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten. Er zijn rolstoelen beschikbaar. We raden aan deze te reserveren via reserveringen@dordrechtsmuseum.nl.

 

Sluit het Verborgen Museum