Bezoekersinformatie

Plan je bezoek

Wanneer wilt u op bezoek komen?

Het begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één  particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum  opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en  gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst!

BEZOEKADRES

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
+31 (0)78 770 8708

OPENINGSTIJDEN

Museum
dinsdag tot en met zondag
11.00-17.00 uur

Restaurant
dinsdag tot en met zondag
10.00-22.00 uur

Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is het museum geopend van 11:00 – 17:00 uur. Op Koningsdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Dordrechts Museum gesloten.

TARIEVEN

Volwassenen: €12
T/m 18 jaar: gratis
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €6
Museumkaart (bij ons te koop) / VDM / Rembrandtkaart / ICOM / Rotterdampas: gratis

Combi-dagkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum
Volwassenen: €15
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €7,50

Combi-2dagenkaart

Toegang tot Het Hof van Nederland, Huis Van Gijn én het Dordrechts Museum op 2 aaneengesloten dagen.
Volwassenen: €17,50
CJP / cultuurkaart / studenten vanaf 19 jaar: €10

Direct naar kaartverkoop

Openbaar vervoer

Het Dordrechts Museum is vanaf het NS station Dordrecht in een wandeling van een kwartier te bereiken. Plan uw reis met het openbaar vervoer via 9292.nl

Auto & Parkeren

11-02-2018: Momenteel wordt de bestrating vervangen van de Museumstraat en omliggende straten. Het kan zijn dat u hier hinder van ondervindt met de auto.

De parkeermogelijkheden in de Museumstraat zijn zeer beperkt. Bovendien gelden hier enkel dagkaarten à €22,40. Wij adviseren daarom om te parkeren in

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235, op twee minuten (200 meter) loopafstand van het museum. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Let op: voer in de navigatie niet de museumstraat in, maar de Korte Kolfstraat 235, zodat onnodig omrijden voorkomen wordt.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Prijs: € 1,90 per uur, capaciteit: 120 plaatsen. Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Mindervaliden

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat  is op de hoek Museumstraat / Nieuwstraat. Ook is het mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren (max. 3 uur). Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de verkeerssituatie. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, geldt wel de betaalplicht.

Toegankelijkheid

Het Dordrechts Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. De indeling van het gebouw brengt wel met zich mee dat u op een aantal punten genoodzaakt bent om terug te gaan door al bezichtigde zalen, om de lift te bereiken. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten.

 

Sluit het Verborgen Museum