Vacature

Hoofd Collecties
Het Dordrechts Museum is een culturele organisatie (70 fte) van de gemeente Dordrecht bestaande uit het Regionaal Archief Dordrecht en 3 musea, te weten: Huis Van Gijn, Het Hof van Nederland en het Dordrechts Museum. Wij zijn op zoek naar een ambitieuze Hoofd Collecties.

Je werkzaamheden

Je bent MT-lid en leidinggevende van de afdelingen Collecties en Archief – bestaande uit  29 medewerkers. Je ontwikkelt en draagt bij aan de missie, visie en (strategische) beleidsvorming en je bent medeverantwoordelijk voor de organisatieontwikkeling.

Als Hoofd Collecties geef je vorm en inhoud aan de unieke combinatie van musea en archief in één organisatie. Je geeft vorm en inhoud aan het te voeren collectie- en archiefbeleid.

Je bent verantwoordelijk voor personele zorg, concrete resultaten en diverse interne en externe contacten. Jouw beleid en inzet telt op tot een unieke en (inter-)nationale uitstraling van het Dordrechts Museum.

Je profiel

Je begrijpt de uitdagingen in de culturele sector en gelooft in de waarde die de organisatie heeft voor maatschappij en publiek. Je bent een stevige persoonlijkheid die beslissingen kan nemen, waarbij je het algemeen belang continue voorop stelt; daarin word je gesteund door het MT.

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Minimaal 8 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een complexe omgeving;
  • Ervaring met museale collecties en/of archief;
  • Ervaring in het managen van een team van professionals;
  • Vaardigheid om je managementstijl aan te passen aan de diversiteit in functies en niveaus binnen je team;
  • Coachende stijl van leidinggeven waarbij je direct en uitdagend  kunt zijn;
  • Energiek, teamspeler, initiatiefrijk, ondernemend en flexibel;
  • Politiek en bestuurlijk sensitief;
  • Goede netwerker met uitstekende communicatieve vaardigheden.

 

Je plek in de organisatie

Wij handelen vanuit het geloof dat historisch besef en gevoel voor schoonheid je leven verrijkt en zo kan bijdragen aan een betere samenleving. Het is onze missie om een zo breed mogelijke groep te bereiken met onze collecties, binnen en buiten onze locaties. De organisatie is een archief, museum en laboratorium tegelijk en programmeert zowel binnen als buiten de muren van haar gebouwen. Het Dordrechts Museum biedt niet alleen een eigen programma aan, maar reageert op vragen uit de stad en werkt nauw samen met culturele en maatschappelijke organisaties.

Het is onze ambitie om de ontmoetingsplek te zijn waar een breed publiek kunst en geschiedenis op impactvolle wijze kan ervaren. Altijd met een link naar de stad Dordrecht, maar met een (inter-)nationale uitstraling.

Ons aanbod

Een uitdagende en zeer afwisselende baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Het salaris is afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.438,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 12).

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,3% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Belangstelling?

Je kunt direct en alleen online solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Patricia de Weichs de Wenne, zakelijk directeur Dordrechts Museum, op telefoonnummer 078-7705337.
Je kan reageren tot 8 januari. De gesprekken vinden plaats in week 5.

Vacaturenummer: 44641
Aantal uur: 32 uur per week
Organisatie: Gemeente Dordrecht
Reageer voor: 8-1-2018

Sluit het Verborgen Museum