Thuismuseum Kids

Diepgeworteld | Kidstour

Momenteel zijn er bij ons in het museum allemaal bomen te vinden, ze hangen in de tentoonstelling ‘Diepgeworteld’. Op deze pagina delen we filmpjes met opdrachten, zo kun je zelf aan de slag met de eeuwenoude technieken van kunstenaars. In het filmpje hieronder vind je de 4de opdracht. Deze week staat in het teken van de lente.

Win met iedere opdracht een nieuwe prijs!

Opdracht 4 | Het is Lente! | Gemaakt door Bram Vreugdenhil, Studio Roodenburch
Opdracht 3 | Kleuren | Gemaakt door Bram Vreugdenhil, Studio Roodenburch
Opdracht 2 | Sta sterk | Gemaakt door Bram Vreugdenhil, Studio Roodenburch
Opdracht 1 | vlakjes & stipjes | Gemaakt door Bram Vreugdenhil, Studio Roodenburch

Ary Scheffer kleurplaat

Ary Scheffer was een Dordtse schilder, die heel beroemd is geworden. In het Dordrechts Museum hangt een schilderij dat zijn neef Ary Johannes Lamme heeft gemaakt. Daar zie je Scheffer aan het werk in zijn atelier.  Bij deze kleurplaat mag je helemaal zelf weten wat er op de schilderijen komt te staan of aan de muur komt te hangen. Je kunt tekenen, schilderen, plakken, wat je maar wilt.

En wil je het echte schilderij zien, dan vraag je straks gewoon aan je ouders, leraar of andere volwassene of ze je een keer meenemen naar het museum.  Wil je even spieken, dan kun je het schilderij hier zien.  Maar het is natuurlijk veel leuker wanneer je zelf wat verzint!

Onze museumdocenten laten zich door een gesloten museum niet tegenhouden! Ze hebben zelf filmpjes gemaakt met leuke opdrachten.

Meer dan honderd jaar geleden schilderde Boudin een van zijn lievelingsplekjes in Dordrecht. Nu ziet dit plekje er nog bijna hetzelfde uit. Weet jij waar het is? Vind jij het mooi? Waarom wel of juist niet? Opdracht: Wat is jouw lievelingsplekje in Dordrecht? (Of in je eigen woonplaats natuurlijk). Maak een foto en deel ‘m met ons via websitedordrechtsmuseum@dordrecht.nl

Gemaakt door Museumdocente Martine Vreugdenhil Blijdorp

Edgar Fernhout laat zien dat je niet per se je hoofd hoeft te laten zien op een zelfportret. Op zijn schilderij zie je zijn handen, die aan het doen zijn wat hij het allerliefst deed: schilderen. Wat doe jij heel graag? In dit filmpje zie je hoe je daar een duim-omhoog-zelfportret van kunt maken.

Opdracht: Maak een duim-omhoog-zelfportret! Je mag ‘m mailen naar websitedordrechtsmuseum@dordrecht.nl

Gemaakt door Museumdocente Leonie Hulsman

Museum kleurplaat

Ben jij wel eens in het museum geweest? Dan kun je je vast nog wel herinneren wat je mooi vond. Of wat je juist niet mooi vond. In de deze kleurplaat teken of schilder je je eigen schilderijen. Zo haal je het museum in huis. En ben je nog nooit geweest? Dat geeft niks. Op onze website vind je genoeg inspiratie. En anders verzin je zelf iets, ook leuk!

Aert Schouman was een schilder uit de 18e eeuw. Hij woonde in Dordrecht. Hij was heel goed in het schilderen van portretten, maar ook in landschappen. Vooral vogels kon hij heel mooi schilderen. Kijk maar eens goed. Het zijn drie filmpjes waar allemaal een eigen opdracht bij hoort. Je mag je resultaat mailen naar websitedordrechtsmuseum@dordrecht.nl

Gemaakt door Museumdocente Larisa Sjoerds

 

Opdracht deel 1: Kijk zo goed als je kunt en schrijf alles op wat je ziet.
Opdracht deel 2: Maak met de woorden die je hebt opgeschreven een gedicht.
Opdracht deel 3: Teken of schilder zelf een landschap met (fantasie)dieren.

Haal het museum in huis

Download je eigen kijkdoos hier en knip en plak je eigen museum. Stuur je een foto? websitedordrechtsmuseum@dordrecht.nl Veel succes!

Terug naar overzicht

Terug naar de Thuismuseum overzichtspagina.

Sluit het Verborgen Museum