Stadswerken

Ton Kraayeveld
8 december 2018 t/m 5 mei 2019

Ton Kraayeveld is in 2017 benoemd tot de eerste Stadskunstenaar van Dordrecht. De afgelopen twee jaar heeft hij de stad en haar inwoners op verrassende wijze geobserveerd en vastgelegd op papier.

Als Stadskunstenaar maakte Ton Kraayeveld (1955) onder andere een serie aquarellen van toevallige voorbijgangers. Hieruit blijkt dat de vluchtigheid van de aquareltechniek zich goed leent voor het vastleggen van alledaagse handelingen zoals het gebruik van een mobieltje, het maken van selfies of het uitlaten van de hond.

Over Ton Kraayeveld

Het werk van kunstenaar Ton Kraayeveld is bijna grafisch en raakt opvallend aan de huidige tijdsgeest. Hij geeft zijn beeldende ideeën op zo’n manier weer dat er zich een zekere dubbelzinnigheid voordoet. De kijker kan zo zijn eigen gedachten op het werk projecteren.

Kraayeveld werkt al jaren aan schilderijen en tekeningen van sterk vereenvoudigde voorstellingen met heldere kleuren en duidelijke contouren. Hij heeft een klinische stijl van compositie, waarbij overbodige details in de voorstelling worden weggelaten. Afstandelijk en vereenvoudigd zijn objecten en personen in beeld geplaatst. De omgeving is vaak in één kleur weergegeven.

Een deel van de werken wordt na afloop van de tentoonstelling opgenomen in de collectie van het Regionaal Archief Dordrecht.

Foto Atelier: Studio Manuela Porceddu 

Publiek kiest favoriete werk van Ton Kraayeveld
Sluit het Verborgen Museum