Graag Gezien

Uit de schatkamer van het Dordrechts Museum
20 juli 2014 t/m 1 maart 2015

Het publiek heeft gestemd: ruim honderd verborgen schatten uit het depot van het Dordrechts Museum schitteren in de tentoonstelling Graag Gezien.

Het Dordrechts Museum is het huis van duizenden schilderijen, tekeningen, prenten. Een deel hiervan heeft een vaste plaats ‘op zaal’, de rest wordt bewaard in het depot en is maar zelden te zien. Met Graag Gezien zetten we ruim honderd van die verborgen schatten in de schijnwerpers.

De selectie is grotendeels door het publiek bepaald. Museum- en websitebezoekers stemden voor 15 juni online op persoonlijke favorieten. De meest gekozen werken krijgen een plek in de tentoonstelling. Een verzameling met een grote diversiteit: schilderijen hangen naast tekeningen, prenten en foto’s, oude kunst naast moderne en hedendaagse werken

PUBLIEKSLIEVELINGEN

Kijken naar kunst kan op veel verschillende manieren. Daarom vroegen we de stemmers niet alleen een keuze te maken, maar ook aan te geven waarom juist dat ene kunstwerk hen zo raakte, verraste of intrigeerde. Bij veel van de getoonde werken zijn dan ook teksten van kiezers te lezen. Ze nodigen de bezoeker uit telkens even met andere ogen te kijken. En dat is precies waar het in Graag Gezien om gaat. De kunst van het kijken.

DE KEUZE VAN…

De keuze van Christa’s Cookies

De keuze van boswachter Jacques van der Neut

De keuze van Elten Kiene

De keuze van Elio Barone

Sluit het Verborgen Museum