De Scheffer 2019

18 november 2019 t/m 8 maart 2020

Voor de tweejaarlijkse competitie voor jonge Nederlandse kunstenaars – ‘De Scheffer’ – zijn de Vereniging Dordrechts Museum en het Dordrechts Museum op zoek naar jong talent. De prijs bestaat uit een stimuleringsaankoop ter waarde van € 5000,- en een tentoonstelling in het Dordrechts Museum.

­­­­­­­­­­­­­Opkomend talent gezocht voor beeldende kunstprijs ‘De Scheffer’

De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het Schefferfonds dat dankzij legaten van romantisch schilder Ary Scheffer (Dordrecht 1795 – Argenteuil 1858) en zijn familie kon worden opgericht. Hiermee wilde Ary Scheffer jonge kunstenaars stimuleren. De Vereniging Dordrechts Museum voert deze wens uit. De prijs werd eerder al  toegekend aan kunstenaars als Frank Ammerlaan, Joost Krijnen en in 2017 aan Raquel van Haver.

Aan de kandidaten worden enkele voorwaarden gesteld waaronder een professionele beroepsuitoefening binnen de teken-, schilder-, grafische kunsten of een mix van disciplines waarbij schilderkunst een belangrijk onderdeel vormt. Ook mag de kunstenaar op het moment van indienen niet ouder zijn dan 35 jaar.

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury die deze editie bestaat uit: Margriet Schavemaker, artistiek directeur Amsterdam Museum, Judith Spijksma conservator moderne en hedendaagse kunst Dordrechts Museum, Ton Kraayeveld, beeldend kunstenaar, Bea de Visser, beeldend kunstenaar en Neeltje Mooij, bestuurslid Vereniging Dordrechts Museum.

Aanmelden

Kunstenaars die voor de prijs in aanmerking willen komen kunnen zich t/m 16 juni aanmelden. De precieze voorwaarden en de aanmeldingsprocedure zijn te vinden op de website van de Vereniging Dordrechts Museum: www.verenigingdordrechtsmuseum.nl/de-scheffer

De tentoonstelling van de winnaar van ‘De Scheffer’ 2019 is gepland van 18 nov 2019 t/m 8 maart 2020.

Foto van Ruud Baan. Op de foto Raquel van Haver, winnaar van ‘De Scheffer’ 2017

 

Sluit het Verborgen Museum