Primair Onderwijs

Ontdek de programma´s

Wat leuk dat je met jouw klas het Dordrechts Museum wilt bezoeken! Tot de zomervakantie ontvangen wij scholen i.v.m. corona-maatregelen voor openingstijd in ons museum. Je kunt een van onze onderwijsprogramma’s boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur.

Kun je niet wachten? Wij brengen het museum bij jou in de klas: bekijk ons aanbod voor in de klas.

Vragen of reserveren? Stuur een mail naar scholen@dordrechtsmuseum.nl

Van de kleuterklas tot en met groep 8, het Dordrechts Museum laat kinderen –  vanuit hun eigen belevingswereld – graag kennis maken met kunst. Enthousiaste museumdocenten leren leerlingen gericht kijken om kleuren, technieken, vormen en symbolen te herkennen. Tijdens een interactieve rondleiding en een workshop in het atelier ontwikkelen de leerlingen een basiskennis van kunst.

Met de klas het Dordrechts Museum ontdekken? Het museum biedt verschillende mogelijkheden; zoals interactieve rondleidingen, workshops of een combinatie van deze twee. Alle programma’s bestaan uit een luister-, kijk- en doe-deel, interactief bezig zijn is cruciaal. Het allerbelangrijkste is dat leerlingen ervaren dat een museum leuk is. We willen iedereen een leerzaam maar vooral ook een inspirerend museumbezoek bieden. De leerlingen maken een reis door de tijd, vanaf de Gouden Eeuw tot en met de 21e eeuw. De thema’s sluiten aan bij de kerndoelen van het primair onderwijs.

Educatief aanbod

Ontdek het educatieve aanbod in het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn én Het Hof van Nederland.

PROGRAMMA OP MAAT

Van de kleuterklas tot en met het eindexamen, onze musea laten kinderen en jongeren –  vanuit hun eigen belevingswereld – graag kennis maken met kunst en geschiedenis. Wanneer u een speciaal project op school hebt en een bezoek wilt brengen aan één van de locaties van het Dordrechts Museum, helpen wij graag bij het opzetten van een museumles op maat. Voor rondleidingen of lesprogramma’s in een andere taal wordt € 15,00 extra in rekening gebracht.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons educatieve aanbod? Schrijft u zich dan in voor de e-mail nieuwsbrief!

CONTACT

Vragen over de educatieve programma’s van het Dordrechts Museum, Huis Van Gijn of Het Hof van Nederland? Stel ze aan de leden van het educatieteam! Zij denken graag met u mee over de vele mogelijkheden.

Primair onderwijs
Caris Bakker
078 770 5303
cm.bakker@dordrecht.nl

Tim Veldhuis
078 770 5206
t.veldhuis@dordrecht.nl

Voortgezet onderwijs
Marianne Verhoork
078 770 5219
jem.verhoork@dordrecht.nl

Joëlle Hoogendoorn
078 770 5231
j.hoogendoorn@dordrecht.nl

Sluit het Verborgen Museum