Rondleidingen & films

U kunt niet naar het museum komen maar bent wel op zoek naar inspiratie? Of bent u nieuwsgierig naar wat er in het museum allemaal te zien is? In het thuismuseum valt van alles te leren en te ontdekken.

Diepgeworteld.

Ga mee op tien-minuten tour door de tentoonstelling Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse schilderkunst.

Film: Jasper Letschert

I ♥ Dordt

Het Dordrechts Museum toont een tentoonstelling over de persoonlijke band die mensen uit Dordrecht hebben met hun woonplaats: I ♥ Dordt. Die band laten we zien door middel van voorwerpen waar een verhaal achter zit. Een mooi, verrassend, of ontroerend verhaal. Of een bijzondere gebeurtenis. Bekijk de film voor de bijzondere verhalen.

Wil je alle voorwerpen en verhalen zien? Ga dan naar het online overzicht!

I ♥ Dordt - de film

Cuyp restauratie voltooid

Het Rivierlandschap met koeien en herders van de Dordtse schilder Aelbert Cuyp keerde – na meer dan 250 jaar – terug naar de plaats waar het is gemaakt. Het werk werd gerestaureerd in het Dordrechts Museum in de aanloop naar de tentoonstelling In het licht van Cuyp. Op deze pagina hield onze restaurator u, van februari tot eind oktober, op de hoogte van de vorderingen van de restauratie, vertelde ze over het restauratieproces en over achtergronden bij het schilderij.

De Montagekid

Terug naar overzicht

Terug naar de Thuismuseum overzichtspagina.

Sluit het Verborgen Museum