Creatief dagje uit

Ontdek meer over groepsbezoek
Een rondleiding met het accent op een bepaald onderwerp of thema? Eerst kunst kijken en daarna heerlijk dineren bij Art&Dining? Of een compleet, creatief dagprogramma? In het Dordrechts Museum is het allemaal mogelijk!
Een standaard rondleiding duurt een uur. Wil je wat langer de tijd nemen, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Speciale wensen met betrekking tot bijvoorbeeld een bepaald thema, kunnen bij reservering  worden aangeven.  Je kunt de onderstaande rondleidingen bij het Dordrechts Museum reserveren. Neem voor meer informatie vooral contact met ons op!

HOOGTEPUNTEN

Rondleiding langs de verschillende hoogtepunten van het museum. Je ziet op deze manier de hoogtepunten uit collectie van de 17e tot en met de 21e eeuw.

TIJDELIJKE TENTOONSTELLING

Een rondleiding door de tijdelijke tentoonstelling(en).

COMBINATIERONDLEIDING

Een rondleiding die zowel langs een deel van de hoogtepunten uit de collectie als langs een tijdelijke tentoonstelling gaat. Let wel, een uur is erg kort, wij adviseren bij deze combinatie 1,5 uur te reserveren.

GET INSPIRED!

Inspiratie, wat is dat eigenlijk? Tijdens deze interactieve rondleiding wordt u aan de hand van dit thema langs bijzondere werken uit onze collectie geleid.

OP MAAT

Wanneer je vanuit een specifieke invalshoek een bezoek wilt brengen, helpen wij je bij  een museumbezoek op maat.

rondleidngen

Het Dordrechts Museum, Regionaal Archief Dordrecht, Huis Van Gijn en Het Hof van Nederland zijn één organisatie voor kunst, archief en geschiedenis van de stad Dordrecht. Met energie, elan en ambitie werken we aan een gevarieerd programma van tentoonstellingen en activiteiten. Hieronder ontdek je een greep uit het gezamenlijke aanbod.

deze gebruiken_mascha joustra__MG_8825-2

Ontdek Het Hof van Nederland

Ontdek Het Hof van Nederland aan de hand van verschillende thema rondleidingen door het gebouw. Bijvoorbeeld Water en welvaart, Geloven in Dordrecht of Dordrecht en Oranje. Bij iedere rondleiding hoort ook een speciale route door Dordrecht, welke onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid gewandeld kan worden.

ONTDEK HUIS VAN GIJN

Bezoek het voormalige woonhuis van Simon van Gijn (1836-1922). Wie door zijn huis dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. Te gast bij Van Gijn. De bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen.

copyright lestudio35_mascha joustra-3317
lange ijzeren brug

STADSWANDELINGEN

Stichting Gilde Dordrecht verzorgt voor Regionaal Archief Dordrecht stadswandelingen onder leiding van een ervaren gids langs historische plekken in de stad. Daarbij wordt de geschiedenis van Het Hof van Nederland zeker niet vergeten. Iedere wandeling is uniek.

Sluit het Verborgen Museum