De prijs bestaat uit de aankoop van een werk en een tentoonstelling in het Dordrechts Museum.

De Schefferprijs wordt mogelijk gemaakt door het Schefferfonds dat dankzij legaten van de schilder Ary Scheffer (Dordrecht 1795 – Argenteuil 1858) en zijn familie kon worden opgericht. Het was Ary Scheffers wens om via deze prijs jonge kunstenaars en vernieuwing in de schilderkunst te stimuleren. De Vereniging Dordrechts Museum (VDM) voert deze wens uit, samen met het Dordrechts Museum. De prijs werd eerder toegekend aan Susanna Inglada (2019), Raquel van Haver (2017) en Joost Krijnen (2015).

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Deze selecteert uit de inzendingen drie kunstenaars die voor de prijs in aanmerking komen. Met de drie genomineerden wordt een tentoonstelling georganiseerd in het Dordrechts Museum. De winnaar wordt op 23 mei 2022 tijdens de opening van de tentoonstelling bekendgemaakt.

Aan de kandidaten worden enkele voorwaarden gesteld zoals professioneel werkzaam in de beeldende kunst. In het werk moet schilderkunst een belangrijke rol spelen. Ook mag de kunstenaar bij de start van de inschrijving (8 juni 2021) niet ouder zijn dan 35 jaar.

Kunstenaars die voor de prijs in aanmerking willen komen kunnen zich t/m 20 september 2021 aanmelden. De precieze voorwaarden en de aanmeldingsprocedure zijn te vinden op de website van de Vereniging Dordrechts Museum: www.verenigingdordrechtsmuseum.nl/de-scheffer

De tentoonstelling van de winnaar van 'De Scheffer' 2022 is gepland van 23 mei t/m 16 oktober 2022.

Foto door Ruud Baan - Raquel van Haver
Foto door Ruud Baan
Raquel van Haver
De Scheffer Kunstprijs 2022
Door categorieën uit te zetten, kan het voorkomen dat gerelateerde functionaliteiten binnen de website niet langer correct werken. Het is altijd mogelijk om op een later moment de voorkeuren aan te passen. Bekijk meer informatie.