Samen sterk voor een veilig en prettig museumbezoek

Beste bezoeker,

We heten u graag welkom. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. Hieronder staan de belangrijkste maatregelen genoemd. Het volledige reglement, dat is opgesteld door de Museumvereniging, kunt u hier nalezen. Heeft u na het lezen van onderstaande punten nog vragen, lees dan de veelgestelde vragen.

Wij vragen u tijdens uw bezoek:

 • Een mondkapje te dragen
 • Om minimaal 1,5 meter afstand te houden van bezoekers en van ons personeel.
 • Zoveel mogelijk uw handen te wassen en gebruik te maken van de beschikbare desinfectiemiddelen.
 • De aanwijzingen van ons personeel op te volgen.
 • Bij ziekteverschijnselen uw bezoek uit te stellen. Het gaat hier om:verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging vanaf 38 graden Celsius en/of benauwdheid.

Voordat u ons bezoekt

 • Het reserveren van een ticket met tijdslot is verplicht. Klik hier voor het reserveren van een ticket met een tijdsslot.
 • Uw ticket(s) neemt u geprint of op uw smartphone mee naar het museum. Ook uw Museumkaart (of andere kortingskaarten en –passen) moet gecontroleerd worden, dus neemt u die vooral ook mee. 
 • Mocht u toch niet kunnen komen en dat aan ons door willen geven, dan kunt u een mail sturen naar acm.schuurmans@dordrecht.nl of telefonisch via 078 7705217.
 • Wilt u gebruik maken van een audiotour op uw eigen telefoon? In dat geval adviseren wij u om thuis de app van izi.Travel te downloaden op uw smartphone of iPad. Vervolgens zoekt u in de app op ‘dordrechts museum’. U kunt dan kiezen voor de audiotours die u wilt beluisteren. Download ook deze thuis meteen op uw telefoon, dan is de audiotour meteen klaar voor gebruik. Het downloaden en streamen in ons museum is doorgaans nauwelijks mogelijk omdat ons wifi-netwerk (nog) niet sterk genoeg is. Meer informatie over de izi.Travel-app vindt u hier.

In het museum

 • Kom op tijd, maar ook niet te vroeg (niet eerder dan een kwartier voor uw starttijd). Er geldt geen eindtijd. Zo kunt u op uw gemak genieten van onze kunst en zorgen we samen voor genoeg doorstroming en ruimte in de museumzalen.
 • Dankzij het ticketsysteem kunt u veilig en snel langs de kassa.
 • Om drukte bij de garderobe te vermijden, adviseren wij u om zo min mogelijk jassen en tassen mee te nemen (geen rugzakken) die opgehangen en opgeborgen moeten worden. Tassen kleiner dan A4-formaat kunt u meenemen in het museum. Bij droog weer kunt ervoor kiezen om uw jas aan te houden.
 • Heeft u wel een jas bij zich die u wilt ophangen, dan kan dat in de garderobe. De garderobe is op rustige momenten onbewaakt, bij grotere drukte wordt de garderobe bewaakt. Het gebruik van de onbewaakte garderobe is voor risico van de bezoeker. In de garderobe zijn ook paraplubakken aanwezig en enkele kluisjes.
 • Voor sommige ruimtes geldt een maximum aantal personen. Het toegestane maximum staat bij de ingang van de ruimte aangegeven. Wacht zo nodig tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten.
 • Er vinden geen rondleidingen of andere activiteiten plaats.

In het museumrestaurant

14-10-20: In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het museumrestaurant tijdelijk niet geopend.

Wij wensen u een inspirerend bezoek aan ons museum!

English

Please read the safety measures in English

Praktisch

Bekijk hier bezoekersinformatie.
Bekijk hier informatie over bereikbaarheid, toegankelijkheid en parkeren.
Bekijk hier de veelgestelde vragen.

Nu te zien

Willem Bastiaan Tholen - Aan de slootkant - bruikleen Particuliere collectie, Dordrecht

Willem Bastiaan Tholen.Een gelukkige natuur.

Willem Bastiaan Tholen (Amsterdam, 1860 – Den Haag, 1931) is een van de meest talentvolle kunstenaars van zijn tijd en was tijdens zijn leven al erg succesvol. Hij won diverse prijzen en zijn kunst werd verkocht over de hele wereld. Tholen werd na zijn leven vooral zeer geliefd en gewild bij kunstverzamelaars. In deze overzichtstentoonstelling bekijkt het Dordrechts Museum de eigenzinnige impressionist Tholen vanuit een ander perspectief. Lees meer. 

Leven van leer

Niet eerder waren er zoveel archeologische ledervondsten uit de Dordtse bodem bij elkaar te zien! Ter ere van ‘800 jaar stad’ toont het Dordrechts Museum voor het eerst in haar geschiedenis op de tentoonstelling ‘Leven van Leer’ de archeologische leervondsten uit eigen collectie. Dit is de meest uitgebreide archeologische leercollectie van Nederland, waarvan sommige voorwerpen uniek zijn in Europa.  De tentoonstelling laat de mooiste middeleeuwse messcheden, tassen, schoenen en wapenuitrusting zien die ruim 700 jaar geleden gemaakt, gedragen of gebruikt zijn. Lees meer.

Nu te zien & Verwacht

Kijk hier voor een compleet overzicht van de tentoonstellingen in het Dordrechts Museum.

 

Sluit het Verborgen Museum