Iedereen

doet mee

Het Dordrechts Museum vindt het belangrijk dat het museum voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen die wat extra aandacht verdienen.

Het museum biedt twee inclusieve projecten aan. Voor mensen met dementie en hun dierbaren zijn er de maandelijkse Verwondering-rondleidingen in het museum. Met het project Kunst op de koffie trekken we de wijken van Dordrecht en omstreken in met een actieve kunstworkshop over Vincent van Gogh.

Info & reserveren

Voor meer informatie of reserveren kunt u terecht bij mw. Nancy Schuurmans via e-mail acm.schuurmans@dordrecht.nl. 

 

 

Verwondering

Rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren

Tijdens een Verwondering-rondleiding bekijkt u in een kleine groep en onder begeleiding van een speciaal opgeleide museumdocent een beperkt aantal schilderijen uit onze collectie. Iedere derde vrijdag van de maand kunt u meedoen aan deze rondleiding. Kijk voor meer informatie op de speciale Verwondering-pagina.

Foto: Iris Duvekot

Kunst op de koffie

Ouderen ontmoeten Van Gogh

Het Dordrechts Museum trekt de wijken in om ouderen met de kunst van Vincent van Gogh in aanraking te brengen. Tijdens deze workshop op locatie staat het plezier en de eigen creativiteit van de deelnemers centraal. Bent u benieuwd of deze workshop geschikt is voor uw locatie of organisatie, kijk dan op de speciale Kunst op de koffie-pagina.

Positieve invloed kunst op gezondheid

In de zorgsector is steeds meer aandacht voor wat positieve gezondheid wordt genoemd. Hierbij wordt niet gefocust op beperkingen, maar wordt juist uitgegaan van het vermogen van mensen zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.

Uit onderzoek blijkt dat het ervaren van kunst verschillende positieve effecten op de gezondheid heeft, onder andere op mensen met dementie. Bezig zijn met kunst biedt een uitdaging en stimulans van de hersenen en verbetert het mentaal welbevinden. Het kan zorgen voor meer ontspanning, plezier en juist een afname van stress en angstige gevoelens. Kunst kan zo bijdragen aan zingeving en de kwaliteit van leven.

 

 

Sluit het Verborgen Museum