BDM Bestuur

& algemene informatie

Bestuur

Op deze overzichtspagina worden de bestuursleden aan u voorgesteld en leest u belangrijke informatie over de Stichting.
Het bestuur van de Stichting Bedrijfsvrienden is onbezoldigd.

B. Knüppe, voorzitter Bedrijfsvrienden Dordrechts Museum

‘Dordrecht is trots op het Dordrechts Museum, en terecht. Maar het onderhouden en uitbreiden van de kunstcollectie kost veel geld. Met de Bedrijfsvrienden Dordrechts Museum leveren wij een wezenlijke bijdrage aan het aankoopbeleid en de verdere groei en bloei van het prachtige Dordrechts Museum.’

M.E.H. (Marieke) van Tiggelen - Laurijssens, Bestuurslid

“Ik ben blij dat ik via de Bedrijfsvrienden een jeugdige bijdrage kan leveren aan de steun aan en de betrokkenheid bij dit Dordrechts Museum dat van grote waarde is voor het maatschappelijke en culturele profiel van deze stad en regio en ongelooflijk belangrijk is voor de citymarketing. Persoonlijk is het een manier om bij te dragen kunst laagdrempelig of heel specifiek toegankelijk te maken voor iedereen. Dit is een unieke vereniging waar kunst en ondernemen samen komen en waar je jezelf zakelijk en persoonlijk kan ontwikkelen.”

Niels Wepster, Bestuurslid

“Als geboren en getogen Dordtenaar voel ik een zeer warme band met (de historie) van Dordrecht en haar inwoners. Mijn uitdaging is om het in ruime mate aanwezige ondernemerschap binnen de Drechtsteden te verbinden met de regionale kunst- en culturele sector. Dit vanuit een stellige overtuiging dat beiden elkaar sterker maken en tot andere inzichten leiden. Het Dordrechts Museum is naar mijn visie daarin de aangewezen instelling om de verbindende factor en ontmoetingsplek te zijn, waar het bovendien goed vertoeven is!”

Oscar Pijfers, Bestuurslid

Volgt

Jolanda Cornelissen-Kraaijeveld, secretaris

“Het verleden in het heden ontmoeten, dat maakt de Dordtse musea voor mij zo bijzonder. Vrienden daar ontmoeten is een waar genoegen. Ik wil dan ook als bestuurslid van de Stichting graag een bijdrage leveren aan het uitbreiden en in stand houden van deze unieke collecties. Dat Dordrecht haar rijke historie op zo’n moderne wijze kan laten zien is echt een voorrecht.”

Algemene informatie

ANBI gegevens

Stichting Bedrijfsvrienden Dordrechts Museum
(RSIN); 818792425  (KvK nr); 24425967

Contactgegevens

Secretaris:
Mw S.J. Cornelissen – Kraaijeveld
Tijpoort 45
3312 WB Dordrecht
078-6213143
jolandacornelissen@xs4all.nl

De doelstelling van de instelling

De stichting heeft ten doel de bekendheid van het Dordrechts Museum en hun collecties te vergroten en tentoonstellingen in- en publicaties van het museum te steunen. De stichting richt zich daarbij primair op ondersteuning door het bedrijfsleven en verwerft haar middelen uit bijdragen van aangesloten sponsors.

Beleidsplan 2018

Beleidsplan van de Stichting Bedrijfsvrienden Dordrechts Museum, zoals vastgesteld tijdens de bestuursvergadering van de Stichting van 21 januari 2018.

Jaarrekening 2018

Jaarrekening 2018

Sluit het Verborgen Museum