Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Vanaf NS-station Dordrecht neemt u de QBuzz bus: één halte naar ‘Centrum Dordrecht’. Vanaf de bushalte is het ca. 7 minuten wandelen naar het museum. Zie 9292.nl voor actuele vertrektijden.
Zelf wandelen: het museum is in een wandeling van ca. 15 minuten te bereiken.

Auto & Parkeren

De parkeermogelijkheden in de Museumstraat zijn beperkt. Bovendien gelden hier enkel (duurdere) dagkaarten. Wij adviseren daarom om te parkeren in

  • P1 Parking Drievriendenhof/Dordrecht Centrum op de Korte Kolfstraat 235, op twee minuten (200 meter) loopafstand van het museum. Deze parkeergarage is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend. Let op: voer in de navigatie niet de Museumstraat in, maar de Korte Kolfstraat 235, zodat onnodig omrijden voorkomen wordt.
  • De parkeergarages Veemarkt en Spuihaven bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand van het museum.
  • Parkeerterrein Steegoversloot (tussen de Schoolstraat en Vrankenstraat). Afstand naar Museum: 350 meter (ca. 5 minuten lopen).

Mindervaliden

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) mogen op alle reguliere parkeerplaatsen parkeren, zowel op betaalde plaatsen als op plaatsen voor vergunninghouders. De dichtstbijzijnde parkeerautomaat  is op de hoek Museumstraat / Nieuwstraat. Voor houders van een speciale parkeerkaart geldt dat zij voor een aangepast tarief kunnen parkeren. Let op: dit kan alleen op de parkeerautomaat worden geactiveerd, niet via alle apps.

Ook is het mogelijk om in combinatie met een parkeerschijf buiten de vakken (ook in een parkeerverbodzone) te parkeren (max. 3 uur). Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de verkeerssituatie. Als men parkeert buiten de vakken, in een gebied waar betaald parkeren van kracht is, geldt wel de betaalplicht. Houdt u er rekening mee dat er geen touring- en stadsbussen door de Museumstraat mogen rijden en wanneer u per bus komt, u misschien niet voor de deur afgezet wordt. Informeer hiernaar bij uw vervoerder.

Toegankelijkheid

Het Dordrechts Museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Ondanks de niveauverschillen, zijn alle ruimten bereikbaar. De indeling van het gebouw brengt wel met zich mee dat u op een aantal punten genoodzaakt bent om terug te gaan door al bezichtigde zalen, om de lift te bereiken. Onze toiletruimten beschikken over aangepaste toiletten. Er zijn rolstoelen beschikbaar. We raden aan deze te reserveren via reserveringen@dordrechtsmuseum.nl.

Sluit het Verborgen Museum