Zomeractiviteiten

Met een creatief en leerzaam programma voor jong en jong in hart, is er voor iedereen wat te doen deze zomer! Ontdek het aanbod van onze verschillende locaties.

In het Dordrechts Museum

Museum Dobbelspel

Bezoek je het museum met het gezin? Dan krijg je het museum dobbelspel cadeau! Ontdekt al dobbelend het museum. Je komt achter de spannendste verhalen en fantaseert over de mooiste schilderijen. Kijken naar kunst zal nooit meer hetzelfde zijn. Het museum dobbelspel kan in elk museum gespeeld worden. Lees meer.

Schilderen in de tuin

Wil je net zoals grote kunstenaars als van Gogh, Tholen en Monet buiten schilderen? Kom dan naar het Dordrechts Museum! Je krijgt genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan als je buiten zit in onze prachtige tuin. Van alles te zien, van alles te schilderen. Tot snel! Leuk voor kinderen van 7 – 12 jaar.  Lees meer.

P.S. Bij slecht weer schilderen we binnen!

Remake studio - Upcycling

Tijdens de speciale ‘upcycling’ workshop begin je met het herstellen en repareren van jouw kledingstuk door het te decoreren. Wereldwijven ateliers staat bekend om deze manier van herstellen en repareren. Laura IJzerman en Jolanda Branderhorst van Wereldwijven ateliers helpen je op weg en het werk van de andere deelnemers kunnen je daarbij inspireren. Lees meer.

Tekentour

Tholen kon heel goed tekenen. Hij werkte zo snel dat hij geen camera nodig had. Met korte aantekeningen zorgde hij ervoor dat hij geen detail vergat. Kun jij ook zo snel tekenen als Tholen? Durf jij de controle uit handen te geven? In deze workshop geef jij kleur aan de schets van een andere deelnemer! Een beeldend proces vol indrukken, met een spannende twist. Voor 12 t/m 16 jaar. Lees meer. 

Maak je eigen sleutelhanger

Altijd je sleutels kwijt? Doe dan mee aan onze Maak je eigen sleutelhanger workshop! In de tentoonstelling Leven van Leer bekijk je hoe leerbewerkers vroeger schoenen, tassen en messcheden versierden. Daarna maak je in ons atelier met speciale gereedschappen, verf en draad je eigen lederen hanger. Vanaf nu weet je altijd waar je sleutels liggen. Leuk voor kinderen 7 – 12 jaar. Lees meer. 

Inleiding op Tholen

Wilt u meer weten over de man achter de schilderijen in de tentoonstelling? Kom dan naar onze inleiding. In ruim een half uur tijd vertelt een van onze rondleiders u van alles over de schilder en zijn werken. Zo komt u goed beslagen ten ijs. De inleiding vindt plaats in het auditorium van het museum, waarna u zelfstandig de tentoonstelling bezoekt. Lees meer. 

In Het Hof van Nederland

Reporter gezocht

Ben jij nieuwsgierig en wil jij meer te weten komen over het nieuws van vroeger? Ga dan door het museum met de Hofkrant. In de Hofkrant staan allerlei opdrachten die jij moet voltooien. Je kunt de krant zelf in vullen of samen. Leuk voor families met kinderen vanaf 6 jaar. De Hofkrant is af te halen aan de balie van het museum. Lees meer. 

In Huis Van Gijn

Inspecteur Ziezo audiotour

Een bezoek aan Huis Van Gijn in Dordrecht is nog nooit zo spannend geweest. Met de nieuwe audiotour gaan kinderen met hun ouders, grootouders of ‘een ander groot mens’ samen met inspecteur Ziezo op zoek naar een gestolen prent van een zeehond. Ze spelen als het ware zelf de hoofdrol in een Agatha Christie-achtig hoorspel waarin spelenderwijs alles wordt verteld over het museum en zijn voormalige bewoners. Ze moeten niet alleen luisteren, maar ook allerlei opdrachten uitvoeren om het mysterie op te lossen. Lees meer.

Op pad met Anna audiotour

Anna is het dienstmeisje van meneer Van Gijn. Ze is jong én nieuwsgierig. Daarom weet ze natuurlijk van alles te vertellen over het dagelijkse leven in dit prachtige huis. Ze neemt je mee naar de allermooiste plekjes, maar weet ook waar de vreemdste voorwerpen te vinden zijn, zoals de spreekbuis in de studeerkamer of die rare muizenval in de keuken. Lees meer. 

Buiten spelen!

Hoe maakte je vroeger de bovenste ramen schoon zonder tuinslang? Hoe kreeg je het huis weer fris zonder stofzuiger? Hoe deed je de was zonder wasmachine? Ervaar het zelf en help Juffrouw Fijn van Draat, de hoofdhuishoudster van het echtpaar Van Gijn, met het schoon maken van dit enorme huis. Ramen lappen, lakens vouwen, matten kloppen, er komt maar geen eind aan. Juffrouw Fijn van Draat kan jouw hulp dus goed gebruiken, kom je ook? Voor kinderen vanaf 4 jaar. Lees meer. 

Sluit het Verborgen Museum