Zomer in het museum

  • Type Evenement
  • Prijs Alle activiteiten – met uitzondering van de Familie Vogeltour in de Biesbosch – zijn gratis, maar exclusief museumentree voor begeleiders. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

Tussen 4 en 12 jaar oud en niks te doen deze zomer? Echt wel! Kom met je (groot)ouders naar het Dordrechts Museum, Het Hof van Nederland of Huis Van Gijn en doe mee met al deze toffe activiteiten.

In het Dordrechts Museum zijn dagelijks verschillende activiteiten te doen, voor bezoekers van alle leeftijden. Maak kennis met zes eeuwen Nederlandse schilderkunst en ontdek de tentoonstelling ‘Een Koninklijk Paradijs’. Een wereld vol planten, dieren, landschappen, maar vooral van vogels. Geschilderd door de 18de eeuwse natuurschilder Aert Schouman.

Met je koffer op ontdekkingsreis door het museum!

Vreemde vogels gezocht!

Ga tijdens deze doe-het-zelf familietour samen op zoek naar vreemde vogels & bijzondere beesten in de tentoonstelling ‘Een koninklijk paradijs’. Met een doe-boekje en een koffer vol onderzoeksmateriaal ga je op ontdekkingsreis. Na de tocht mag je in een speciaal ingericht kunstatelier zelf aan de slag. Mix je fantasie en kennis en help mee een leeg landschap om te toveren in een wonderlijk vogelparadijs. Combineer snavels, vleugels en poten en creëer je eigen vreemde vogel! Geef hem een plekje in het schilderachtige landschap. En jouw vreemde vogel is tot het einde van tentoonstelling te bewonderen in het museum! Voor de hele familie, vanaf 4 jaar, aanmelden is niet nodig.

Familie vogeltocht
Vogels spotten doe je in het Dordrechts Museum, maar natuurlijk ook in de Hollandse Biesbosch. Het Biesboschcentrum Dordrecht biedt tijdens de tentoonstelling diverse avontuurlijke vaartochten aan. Combineer je bezoek aan het museum met avontuur in de natuur. Vaar met de open fluisterboot door de Biesbosch en ga op zoek naar de meest voorkomende vogels. Deze herken je met behulp van de Biesbosch Vogelwaaier. Daarnaast vertelt de gids hoe je vogels aan hun gezang kunt herkennen. Probeer zoveel mogelijk vogels te spotten! Bij de Mariapolder is er een vogelkijkhut, waar je even van boord gaat en een kijkje kunt nemen. Neem je verrekijker mee! Voor de hele familie, vanaf 4 jaar

DO 13 JULI & DI 15 AUGUSTUS | 10:00 – 11:30 | Volwassenen €11,20 | t/m 16 jaar €8,40
Info en aanmelden

 

 

Zomerzwerfkaart

Zomervakantie vier je in Dordrecht. Bij tien Dordtse plekken, waaronder het Dordrechts Museum, kun je gedurende de zomer terecht voor leuke activiteiten. Een museumbezoek wordt gezien als een activiteit,  met je bezoek verdien je al een stempeltje! Bij een volle stempelkaart krijg je een gratis ijsje bij Il Giardino Gelato.

PS: in het Dordrechts Museum zijn kinderen onder de 13 jaar gratis!

Sluit het Verborgen Museum