Thuismuseum

Haal het museum in huis

Het Thuismuseum neemt u mee door het museum, met rondleidingen, achtergrondinformatie bij kunstwerken en nog veel meer. Het aanbod wisselt dus neem regelmatig een kijkje!

Cuyp restauratie voltooid

Het Rivierlandschap met koeien en herders van de Dordtse schilder Aelbert Cuyp keerde – na meer dan 250 jaar – terug naar de plaats waar het is gemaakt. Het werk werd gerestaureerd in het Dordrechts Museum in de aanloop naar de tentoonstelling In het licht van Cuyp. Op deze pagina hield onze restaurator u, van februari tot eind oktober, op de hoogte van de vorderingen van de restauratie, vertelde ze over het restauratieproces en over achtergronden bij het schilderij.

De Montagekid

Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse schilderkunst

Ga mee op tien-minuten tour door de tentoonstelling.

VanBram

I ♥ Dordt

Het Dordrechts Museum toont een tentoonstelling over de persoonlijke band die mensen uit Dordrecht hebben met hun woonplaats: I ♥ Dordt. Die band laten we zien door middel van voorwerpen waar een verhaal achter zit. Een mooi, verrassend, of ontroerend verhaal. Of een bijzondere gebeurtenis. De tentoonstelling is gemaakt voor de verjaardag van Dordrecht: in 2020 is Dordt 8oo jaar stad.

Bekijk alle voorwerpen en verhalen in de online tentoonstelling!

I ♥ Dordt - de film

Duik in de collectie

Het Dordrechts Museum herbergt een collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst. Zin om er eens in te grasduinen? Dat kan hier.

Bekijk de collectiedatabase.
Bekijk de thema’s.
Bekijk info en werken van de kunstenaars. 

Thuismuseum Kids

Op de speciale Thuismuseum Kids pagina staan een kleurplaat en een kijkdoos voor je klaar, om het museum naar je eigen huis te halen. Ook hebben onze museumdocenten filmpjes gemaakt met leuke opdrachten.

Loop door het museum

Wandel vanuit je luie stoel door de zalen van het museum. Met behulp van de pijltjestoetsen ontdek je de verschillende zalen van het Dordrechts Museum.

Sluit het Verborgen Museum