Online activiteiten

Onze digitale deuren staan wijd open!

Wat is er bij ons allemaal te zien en te doen? Je ziet het hier.

*nieuw* Portretten-minitentoonstelling – De collectie van het Dordrechts Museum telt honderden portretten, uit zes eeuwen schilder- en tekenkunst. Een keuze uit die gevarieerde verzameling is hier te zien.

Restauratie Cuyp – elke maandag geeft restaurator Lidwien Speleers een update over de restauratie van een werk van Aelbert Cuyp. Volg het blog hier.

Poll – “Over welk schilderij wil jij meer weten?” Op Facebook en Instagram laten we elke zaterdag twee werken zien. Laat ons in de comments weten over welk werk jij meer te weten wilt komen. Het werk met de meeste stemmen wordt op zondag toegelicht. Elke week weer spannend welk werk de meeste stemmen krijgt!

De conservator vertelt – Onze conservatoren nemen thuis filmpjes op met achtergrondinfo over verschillende schilderijen. We delen deze filmpjes op Facebook en Instagram.

Zandvliet film – Een panoramische waterspiegeling die zich uitstrekt over een bolle muur van ruim vijftig meter lang! Zandvliet ontwikkelde de muurschildering speciaal voor het Dordrechts Museum. In de twee jaar voorafgaand aan de realisatie, zocht hij naar een verbinding tussen het beeld, de stad, de geschiedenis en bovenal: de schilderkunst. Zandvliets praktijk is een voortdurend onderzoek naar de schilderkunst, haar mogelijkheden en geschiedenis. Zo speelden schilderijen uit de museumcollectie een belangrijke rol in de ontwikkeling van de muurschildering. Bekijk de film.

Tholen rondleiding – De werken van de veelzijdige kunstenaar Willem Bastiaan Tholen, wilden we aan zoveel mogelijk mensen tonen. Nu de deuren gesloten zijn, isop Facebook en op de Tholen tentoonstellingspagina een rondleiding gepubliceerd. Kun je toch nog genieten van de kunst én weet je vast meer voor wanneer je weer kunt komen.

Tholen audiotour – Op Facebook delen we op dinsdag en donderdag een deel van de audiotour.

Tholen mini tentoonstelling – op de website is op de Tholen tentoonstellingspagina ruimte gemaakt voor een ‘mini-tentoonstelling‘.

Voor de kinderen – Onze museumdocenten laten zich door een gesloten museum niet tegenhouden! Ze hebben zelf filmpjes gemaakt met leuke opdrachten. Even doorklikken. Op de Thuismuseumpagina staan een kleurplaat en een kijkdoos voor je klaar, om het museum naar je eigen huis te halen.

En in de tussentijd kun je door de zalen wandelen. Via street view! (Kijk hieronder!)

Sluit het Verborgen Museum