Thuismuseum

Ontdek ons online aanbod!

Portretten-minitentoonstelling – De collectie van het Dordrechts Museum telt honderden portretten, uit zes eeuwen schilder- en tekenkunst. Een keuze uit die gevarieerde verzameling is hier te zien.

Restauratie Cuyp – elke maandag geeft restaurator Lidwien Speleers een update over de restauratie van een werk van Aelbert Cuyp. Volg het blog hier.

Poll – “Over welk schilderij wil jij meer weten?” Op Facebook en Instagram laten we elke zondag twee werken zien. Laat ons in de comments weten over welk werk jij meer te weten wilt komen. Het werk met de meeste stemmen wordt op maandag toegelicht. Elke week weer spannend welk werk de meeste stemmen krijgt!

Zandvliet film – Een panoramische waterspiegeling die zich uitstrekt over een bolle muur van ruim vijftig meter lang! Zandvliet ontwikkelde de muurschildering speciaal voor het Dordrechts Museum. In de twee jaar voorafgaand aan de realisatie, zocht hij naar een verbinding tussen het beeld, de stad, de geschiedenis en bovenal: de schilderkunst. Zandvliets praktijk is een voortdurend onderzoek naar de schilderkunst, haar mogelijkheden en geschiedenis. Zo speelden schilderijen uit de museumcollectie een belangrijke rol in de ontwikkeling van de muurschildering. Bekijk de film.

Voor de kinderen – Onze museumdocenten hebben zelf filmpjes gemaakt met leuke opdrachten. Even doorklikken. Op de Thuismuseumpagina staan een kleurplaat en een kijkdoos voor je klaar, om het museum naar je eigen huis te halen. En vind jij de jurken in Slow Fashion ook zo mooi? Ontwerp dan je eigen japon met de Slow Fashion dress-up doll!

En in de tussentijd kun je door de zalen wandelen. Via street view! (Kijk hieronder.)

Sluit het Verborgen Museum