Talkshow ‘verzamelen’

Koop uw kaartje online

Marie Kondo, ontspullen, opruimen is hip! Het Stadsdepot aan de Dordtse Kil staat echter vol met ruim 10 kilometer archief, ruim 40.000 museale objecten, tienduizenden foto’s en honderden schilderijen en meer. Professionals uit het verzamelvak museumdirecteur Peter Schoon en Pieter Jorissen (Veilinghuis Mak) gaan onder leiding van Kees Thies met elkaar in gesprek over de grenzen aan het verzamelen.

Stadskunstenaar voor Dordrecht

Dordrecht krijgt vanaf 2017 een Stadskunstenaar. Hij of zij gaat zich richten op ‘de stad en de mens’. De eerste Dordtse Stadskunstenaar wordt bekendgemaakt tijdens de Talkshow in het Dordrechts Museum.

De benoeming van de Stadskunstenaar komt voort uit de wens om de collectie van Regionaal Archief Dordrecht te verrijken met hedendaagse kunst. “Kunstenaars hebben vaak een eigenzinnige en actuele visie op de stad. Wat valt op, wat hindert en wat bekoort hem of haar? Dat willen we weten en toevoegen aan de Collectie Dordrecht,” vertelt gemeentearchivaris Teun de Bruijn. Het gaat om een gerenommeerd kunstenaar die duidelijk verbonden is met de stad. De keuze is tot stand gekomen in nauw overleg met de Projectencommissie Beeldende Kunst van de gemeente Dordrecht.

Locatie

Auditorium Art & Dining

Sluit het Verborgen Museum