Kom klikken met kunst

Zaterdag 7 januari gaan de Take pARTners – de deelnemers het jongerenparticipatieproject van het Dordrechts Museum, Take pART – opnieuw ‘klikken’ met kunst én met het publiek. Proef de High Society in de Salon de Té, ruik de geur van het atelier van Ary Scheffer, schilder een portret van Mozart terwijl je naar zijn muziek luistert en nog veel meer.

Uitgangspunt van de tour is ontdekken welke klik jij met kunst hebt en zo kunst op een nieuwe manier te beleven. Zonder dat je een kenner hoeft te zijn, kun je dit eerste persoonlijke gevoel verder verkennen.
De Take pART jongeren hebben hun eerste ‘klik’ gedeeld met een kunstenaar  of expert om vervolgens samen verder te onderzoeken en te experimenteren.

De uitkomsten zijn zeer divers en verrassend; van liedjes tot een stripheld, van fotografie tot een speciaal samengestelde thee; je kunt het zo gek niet bedenken. Het onderzoek van de Take pARTners en het eindresultaat is vastgelegd in een multimediatour. In deze tour word je op een ludieke en kunstzinnige wijze aangezet om na te denken, te kijken en te praten over kunst. Op 7 januari zijn de jongeren zelf aanwezig om hun keuzes toe te lichten, hun werk te presenteren en het gesprek aan te gaan.

Lees meer over Take pART op www.take-part.nl/

Sluit het Verborgen Museum