REMAKE Studio – Upcycling

Koop uw kaartje online

In de tentoonstelling Slow Fashion ontdekt de bezoeker dat kleding vroeger vaak versteld en vermaakt werd. In een speciaal ingerichte Remake Studio in de tentoonstelling kon men de afgelopen maanden zien hoe o.a. door Wereldwijven Ateliers, ter plekke kleding en sierkussens worden bewerkt.

Tijdens de speciale ‘upcycling’ workshop begin je met het herstellen en repareren van jouw kledingstuk door het te decoreren. Wereldwijven ateliers staat bekend om deze manier van herstellen en repareren. Laura IJzerman en Jolanda Branderhorst van Wereldwijven ateliers helpen je op weg en het werk van de andere deelnemers kunnen je daarbij inspireren.

Bij Wereldwijven ateliers  worden o.a. persoonlijke sierkussens gemaakt naar wens van de klant. Kostbare stoffen worden bewerkt door de dames met kruissteekjes en andere borduursteken. De duurzaamheid van deze kussens zit niet perse in de materialen maar in het persoonlijk op maat gemaakte karakter. Deze kussens kunnen ook hersteld worden bij schade, vlekken, scheuren of slijtage. Deze manier van reparatie is uitgangspunt voor deze workshop.

Wil je bij inschrijving voor de workshop een foto van de beschadiging en een foto van het hele kledingstuk sturen naar info@wereldwijven.info? Zij kunnen dan de juiste kleur materialen en garens meenemen. Er zijn twee workshops, een van 12:30 t/m 13:45 en van een 14:30 t/m 15:45 uur.

Praktisch

Om deze workshop voor iedereen veilig en prettig te laten verlopen, kunnen er  maximaal 15 personen deelnemen, op = op.  Tickets vooraf reserveren is noodzakelijk.

Datum: zondag 26 juli en zondag 30 augustus
Tijd: 12:30 t/m 13:45 en 14:30 t/m 15:45.
Locatie: Auditorium, Dordrechts Museum

 

Sluit het Verborgen Museum