Papendrecht weekend

Het weekend van 5 tot en met 7 oktober is het Papendrecht weekend in het Dordrechts Museum. Wie geboren is in Papendrecht of er momenteel woont kan dan gratis het museum bezoeken. Wie net in Papendrecht is komen wonen en deze plaats niet op zijn of haar identificatiebewijs heeft staan mag op vertoon van een recent poststuk met adressering in Papendrecht gratis naar binnen. Dit ter viering van de tentoonstelling rond de Papendrechtse Collectie De Rietgors.

 

 

  • Type Evenement
  • Prijs Gratis entree voor inwoners van Papendrecht en wie in Papendrecht geboren is (op vertoon van identificatiebewijs)

Over Collectie De Rietgors

De gemeente Papendrecht verwierf de collectie in de jaren ’70 uit verschillende schenkingen van kunstverzamelaars, aangevuld met latere aankopen van de gemeente. In 1977 werd het voormalige huis van een van deze verzamelaars, Nanne Harm Luigies, omgevormd tot museum De Rietgors waarin de werken een plaats kregen. Dit museum moest in 2001 helaas de deuren sluiten. In 2017 kreeg het Dordrechts Museum de verzameling in bruikleen. Het bevat topstukken van bekende schilders uit de 20ste eeuw, zoals Jan Sluijters, Charley Toorop, Karel Appel en Corneille. Lees meer over de tentoonstelling.

 

 

Sluit het Verborgen Museum