Open huis in kerstsfeer

Om het jaar 2015 feestelijk af te sluiten en sfeervol na te genieten van de kerstdagen trakteert het Dordrechts Museum op 27 december bezoekers op een feestelijk Open Huis met verschillende activiteiten en een dag gratis toegang.

Het jaar 2015 was voor het Dordrechts Museum een mooi jaar. De tentoonstelling Holland op z’n mooist- het voorjaar van de Haagse School, van 5 april t/m 6 september, was een grote publiekstrekker. Op dit moment presenteert het Dordrechts Museum vol trots de oogst van vijf jaar actief verzamelen van hedendaagse en moderne kunst in de tentoonstelling Lang Leve de Collectie!. In drie tentoonstellingen is hierin een overzicht te zien van de verschillende kunststromingen vanaf de Tweede Wereldoorlog: Aanwinsten Hedendaagse Kunst, Nieuwe Gezichten op Dordrecht en Joost Krijnen, winnaar De Scheffer 2015.

Dordrecht heeft door de eeuwen heen een indrukwekkend aantal grootmeesters voortgebracht wiens werken in de zalen van het Dordrechts Museum te bewonderen zijn. Geniet onder meer van Aelbert Cuyp, Nicolaes Maes en Samuel van Hoogstraten. Verbaas u over de topstukken van de gebroeders Van Strij en Ary Scheffer.
Het Open Huis wordt omlijst met harpoptredens op zaal, sfeervolle muziek in museumrestaurant Art & Dining, gratis instaprondleidingen Kijk en Vergelijk door Lang Leve de Collectie en activiteiten voor kinderen. In Art & Dining kunt u ook feestelijk genieten van een hapje, een drankje of van een heerlijke lunch.

Sluit het Verborgen Museum