Museum Jeugd Universiteit

Tijdens de vier colleges in het Dordrechts Museum leer je trucjes van de experts, ga je spelen met licht en kom je erachter of je met een hoepelrok de deur nog door kunt komen! Na de uitleg van de experts ga je zelf aan de slag. Ga jij als echte kunstenaar, modekenner of schilderijendokter naar huis? Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Foto Bram Vreugdenhil

Schilderen met je hoofd of met je handen?

8 september 2019 – Doe je ogen eens dicht. Kun je je een roze olifant voorstellen? Hoe ziet die er uit? Is hij dun of dik, heeft die lange benen of korte? Waarschijnlijk ziet jouw olifant er heel anders uit dan die van mij! Sommige kunstenaars beelden zich iets in en zetten dit op doek. Een schilderij van die roze olifant dus! Kun jij ook iets maken zonder dat je het ziet? Nieuwsgierig? Ontmoet Design Thinker Cor Noltee en je zult erachter komen!

Foto Iris Zaagman

Kun je met licht spelen?

6 oktober 2019 – Ietsje donkerder, ietsje lichter, voor een fotograaf is spelen met licht heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat hij of zij de perfecte foto kan maken! Maar spelen met licht is niet alleen iets van deze tijd. De schilder Rembrandt deed het ook! Top fotograaf Mark Isarin heeft de trucjes van Rembrandt in de vingers. Hij legt ze aan je uit tijdens dit college.

Foto Maartje Brockbernd

Is het nog te fixen?

3 november 2019 – Hard gevallen en je pols gebroken? Gelukkig heelt het wel weer met behulp van wat gips. Maar hoe zit dat met een schilderij waar een scheur of gat in zit? Dan weet schilderijendokter raad! Hij of zij maakt het schilderij met speciale trucjes weer helemaal mooi. Hoe je dat doet leer je tijdens dit college van restaurator Lidwien Speleers.

Mode doe jij er aan mee?

8 december 2019 – Mouwen als ballonnen of een schommelend kussen bij je billen? Kun jij je voorstellen dat dit hip was vroeger? Net zo hip als jouw sneakers! Maar welke mensen droegen dit soort kleding? En hoe werd het gemaakt? Rijke mensen droegen luxe kleding met veel accessoires en armere mensen vaak werkkleding. Je kon aan de kleding zien of iemand veel geld had of niet. Professional in de geschiedenis van de mode, Rosalie Sloof, vertelt je alles over de mode van vroeger.

Aanmelden

Aanmelden kan alleen via de site van de Museum Jeugd Universiteit. Klik hier en doe mee!

Sluit het Verborgen Museum