Liefde & verleiding = VOL!

12-02-2016: Aanmelden is niet meer mogelijk, het arrangement is uitverkocht

Dordrechts Museum toont liefde en verleiding

Voor geliefden die Valentijnsdag, 14 februari, nu eens uitgesproken romantisch willen vieren komt het Dordrechts Museum met een hartveroverend arrangement. Wie de liefde van zijn of haar minnaar wil winnen en een onvergetelijke indruk wil achterlaten, boekt die dag een boeiende lezing in combinatie met verleidend tafelen.

In het kader van Valentijnsdag en de tentoonstelling Schalcken- kunstenaar van het verleiden(vanaf 21 februari) start de avond in museumrestaurant Art & Dining met een welkomstdrankje en een amuse. De verleiding komt pas echt op gang tijdens de lezing Het kaarslicht der verleiding door conservator Oude Kunst Sander Paarlberg, waarin bekoring bijna tastbaar wordt. Aansluitend genieten beminden van een liefdevol 3-gangendiner in bovengenoemd restaurant.

Tijdens de lezing laat Paarlberg zien hoe Schalcken zijn publiek op geraffineerde wijze betrekt bij de voorstelling. Zijn gedetailleerde schilderijen laten een intieme wereld zien vol nachtelijke spanning. Met een slimme enscenering, spannende belichting en suggestieve blikken en gebaren roept hij allerlei gevoelens op. Tegelijkertijd daagt hij uit om elk fijn geschilderd detail van dichtbij te ontdekken. Schalcken verleidt met zijn prikkelende onderwerpen én met zijn verbluffende techniek.

Godefridus Schalcken (1643 – 1706) was een succesvol portret- en genreschilder en genoot internationale roem, vooral met zijn verleidelijke, soms zelfs erotische scènes bij kaarslicht. Hij is geboren in Made en woonde een groot deel van zijn leven in Dordrecht, waar hij trouwde en veel van zijn werk geschilderd heeft.

Vanaf 21 februari blaast het Dordrechts Museum Schalcken in bovengenoemde tentoonstelling weer nieuw leven in en brengt een groot deel van zijn bewaarde oeuvre tijdelijk bijeen. De eerste overzichtstentoonstelling toont ruim tachtig schilderijen van Schalcken zelf en van tijdgenoten uit binnen- en buitenland. Veel werken waren niet eerder in Nederland te zien. De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het Wallraf-Richartz-Museum te Keulen waar de tentoonstelling afgelopen jaar te zien was.

Menu

Een glas Prosecco met amuses

Tonijn /op lage temperatuur gegaarde makreel / champagne sabayon / dragon
—————-
Kalfswang en entrecote/ knolselderij / rode wijn / sjalotjes
—————-
Chocolat amour voor 2

Sluit het Verborgen Museum