Kunst maakt de mens

Het Dordrechts Museum organiseert workshops Kunst maakt de mens, om ouderen actief deel te laten nemen aan de beleving van kunst. Ze zijn geïnspireerd op het leven en werk van Vincent van Gogh.

Kunst maakt de Mens is een educatief programma voor senioren, waarbij het Dordrechts Museum naar de mensen komt. Concreet betekent dit dat het museum op verschillende locaties een workshop aanbiedt onder begeleiding van een ervaren kunstdocent. In de workshop ontdekken deelnemers dat je met kunst jezelf kunt uitdrukken. De kern is dat je erachter komt wat kunst met je kan doen, ongeacht leeftijd of mogelijkheden. Het leven en werk van Vincent van Gogh vormen de inspiratie om de kunstenaar in jezelf te ontdekken.

Van Gogh in Dordrecht

De eerste vier maanden van 1877 leefde en werkte Vincent van Gogh in Dordrecht, waar hij onder de indruk raakte van de stad en de kunst van met name Ary Scheffer. Voor Dordrechts Museum een aanleiding om ook deel te nemen aan het project. ‘Maar de belangrijkste reden is dat wij gevoel voor schoonheid en het beleven van kunst met een zo breed mogelijk publiek willen delen’, aldus directeur Peter Schoon. ‘Op deze manier bereiken we ook senioren die, om welke reden dan ook, het museum niet of nauwelijks bezoeken.’

Het project Kunst Maakt de Mens is een initiatief van het Van Gogh Museum. In eerste instantie werden de workshops in de regio Amsterdam gegeven, maar inmiddels zijn andere musea die een link hebben met Vincent van Gogh aangehaakt.

Foto Iris Duvekot

Data, tijden, locaties (pdf)

Kunst maakt de mens vindt plaats op verschillende locaties. Open het PDF voor de data, tijden en locaties. Per locatie staat het e-mailadres vermeld waarbij u zich kunt aanmelden.

Sluit het Verborgen Museum