Koninklijk paradijs

Koop uw kaartje online

Het Dordrechts Museum bestaat dit jaar 175 jaar en is daarmee één van de oudste stedelijke musea van ons land. Dit jubileum wordt gevierd met een groots en feestelijk overzicht van het mooiste werk van dierenschilder Aert Schouman (1710-1792) uit Dordrecht. Stap in de 18de eeuw en beleef een wereld vol exotische vogels en andere bijzondere dieren. Word als eerste rondgeleid in het koninklijk paradijs tijdens deze speciale première rondleiding.

Hoogtepunt van de tentoonstelling is een complete kamerbeschildering uit Huis ten Bosch, voor het eerst te zien voor het publiek. Een unieke kans om de behangsels te bewonderen en de wonderlijke verhalen te horen van onze gids. Na de tentoonstelling worden de behangsels teruggeplaatst in het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Meer te doen

Ga met de tablet op ontdekkingstocht en zoek de verborgen verhalen achter de werken van Schouman. Of wandel langs de bijzondere plekken uit het leven van de schilder in de prachtige oude binnenstad van Dordrecht. Ook kinderen kunnen dagelijks zelf aan de slag; de natuur natekenen als een echte 18de-eeuwse onderzoeker of een bijzonder koninklijk behang ontwerpen.

Sluit het Verborgen Museum