Kom klikken met kunst!

De jongeren van Take pART hebben de ‘Klikken met Kunst-tour’ gemaakt met 13 kunstenaars . Het levert een interactieve rondleiding op met boeiende dialogen, verrassende performances door kunstenaars en optredens van o.a. Polyanna. Zo heb je kunst nog nooit ervaren!

  • Type Evenement
  • Prijs <25 GRATIS | >25 €10

Ontdek welke klik jij hebt met kunst en beleef zo kunst op een unieke manier. Dat is het doel van de ‘Klikken met Kunst Tour’, gemaakt door het jongerenparticipatieproject van het Dordrechts Museum; Take pART. Op zaterdag 10 december wordt deze nieuwe multimediatour gelanceerd met live muziek, performances en nieuw beeldend werk in de diverse zalen van het museum. Proef de High Society in de Salon de Té, ruik de geur van het atelier van Ary Scheffer,  schilder een portret van Mozart terwijl je naar zijn muziek luistert en nog veel meer.

Wat is jouw klik?

Uitgangspunt voor de tour is de eerste klik of reactie die je hebt bij het kijken naar kunst. Dit kan positief of negatief zijn. Het kunstwerk doet iets met je. Zonder dat je een kenner hoeft te zijn, kun je dit eerste persoonlijke gevoel verder verkennen. De Take pART jongeren hebben hun eerste ‘klik’ gedeeld met een kunstenaar of expert om vervolgens samen verder te onderzoeken en te experimenteren. De uitkomsten zijn zeer divers en verrassend; van liedjes tot een stripheld, van fotografie tot een speciaal samengestelde thee; je kunt het zo gek niet bedenken.

Het onderzoek van de Take pARTners en het eindresultaat is vastgelegd in een multimediatour. In deze tour word je op een ludieke en kunstzinnige wijze aangezet om na te denken, te kijken en te praten over kunst. Zo ontdek je jouw eigen klik met de kunst. Deze multimediatour is vanaf 11 december gratis verkrijgbaar in het Dordrechts Museum.

Blokkenschema

Om niets te missen, download je hier het blokkenschema.

Sluit het Verborgen Museum