I ❤️ DORDT inzameldagen

Het Dordrechts Museum maakt een tentoonstelling over de persoonlijke band die mensen uit Dordrecht hebben met hun woonplaats: I ♥ Dordt. Die band willen we laten zien door middel van voorwerpen waar een verhaal achter zit. Een mooi, verrassend, of ontroerend verhaal. Of een bijzondere gebeurtenis. De tentoonstelling wordt gemaakt voor de verjaardag van Dordrecht: in 2020 is Dordt 8oo jaar stad.

We zoeken zoveel mogelijk verschillende mensen die in Dordrecht wonen, of een sterke band met de stad hebben. Samen gaan we met deze tentoonstelling een ode brengen aan onze mooie stad. Én we zijn opzoek naar bijzondere spullen en verhalen van verenigingen & clubs, die iets zeggen over de identiteit van Dordrecht.

Het voorwerp mag van alles zijn, bijvoorbeeld:

Een foto, tekening, document, sieraad, kledingstuk, gebruiksvoorwerp, boek, medaille of andere prijs, iets uit de inrichting van je huis of werkruimte, entreekaartje van een evenement of wedstrijd, een pop of knuffel, onderdeel van een auto, fiets of boot, iets dat herinnert aan een bedrijf, club of vereniging, aan een huis waar je gewoond hebt, aan je trouwdag of de geboorte van je kinderen, noem maar op.

Veel is mogelijk. Enige voorwaarde is dat het niet groter dan 2 bij 3 meter kan zijn.

Daarnaast is het handig als je een aantal maanden zonder het voorwerp kan, vanaf oktober dit jaar t/m het einde van de tentoonstelling (eind februari 2021). Natuurlijk zullen wij er zeer voorzichtig mee omgaan en er goed voor zorgen.

Op zaterdag 17 oktober en maandag 19 oktober kun je een voorwerp inleveren bij het museum. Wat je inlevert is dan vanaf december 2 maanden lang te zien in het Dordrechts Museum.

Deel je liefde voor Dordt: welk voorwerp laat jouw band met de stad zien en waarom is dat zo? Wat jij deelt krijgt een plek in het museum en is daar 2 maanden lang te bewonderen in de tentoonstelling I love Dordt. Op 17 en 19 oktober kun je jouw voorwerp bij ons inleveren en je verhaal vertellen. Het aanmelden van je voorwerp kan op deze pagina. Kijk vast met welk voorwerp en verhaal je mee wilt doen en reserveer (gratis) een datum en tijdslot zodat je corona-proof je voorwerp kunt komen inleveren. Aanmelden kan tot en met 14 oktober.

 

Sluit het Verborgen Museum