Film in de tuin

Zwoele zomeravonden, prima films, vooraf lekker eten en na afloop heerlijk filmloungen. Deze zomer kun je weer genieten van toonaangevende films onder de monumentale bomen in de museumtuin. Het jaarlijks terugkerende event Film in de Tuin, georganiseerd door het Dordrechts Museum, Cinema The Movies en museumrestaurant Art & Dining.

  • Type Evenement
  • Prijs divers

Het Dordrechts Museum, Museumrestaurant Art & Dining en Cinema The Movies presenteren Film in de Tuin!

Vier vrijdagen genieten van een goede film in de prachtige museumtuin onder de monumentale bomen. Vooraf kun je genieten van een speciaal filmmenu bij Art & Dining of bij The Movies. Neem je zitje, stoeltje of kleedje mee. Bij slecht weer zal de filmavond in The Movies plaatsvinden. De filmavond gaat dus altijd door!

Programma

Hell or High Water, een Amerikaanse film uit 2016, geregisseerd door David MacKenzie

28 juli | Hell or High Water (2016)

Een moderne western om door een ringetje te halen kopte het NRC en gaf 5 sterren. Deze titel  staat in de top 10 van alle films uit 2016

Tanner keert na dertien jaar gevangenisstraf terug naar het ouderlijk huis waar zijn broer Toby en neefjes wonen. Omdat ze wegens financiële problemen dreigen hun huis te verliezen, besluiten de twee broers om banken te overvallen. Door enkel kleine lokale banken te overvallen, hopen ze onder de radar van de politie te blijven. Officier Hamilton (Jeff Bridges), een Texas Ranger die bijna op pensioen gaat, bijt zich echter in de zaak vast en gaat op zoek naar de bankovervallers.

4 aug. | Sing Street (2016)

Een muzikale romantische feel good komedie over volwassen worden. Heerlijk portret van de jaren ’80 met veel (Britse) new wave muziek.
De film brengt ons naar Dublin in 1985. De 15-jarige Conor heeft het rot. Hij moet van school wisselen, van een dure privéschool naar een ruige openbare school, met pesterij en strenge leraren. Thuis doen z’n ouders niks anders dan ruzie maken. Zijn ontsnapping is de muziek. Dan komt hij de mooie Raphina tegen en is op slag verliefd. Hij vraagt of ze in de videoclip van z’n band wil spelen. Ze zegt ja, maar er is helemaal nog geen band. Dus nu moet Conor echt aan de slag.

Sing Street, 2016. Dramafilm/Romantische Film geregisseerd door John Carney

Tulip fever, Dramafilm/Onafhankelijke film, geregisseerd door Justin Chadwick.

11 aug. | Tulip fever (2017 voorpremière)

Justin Chadwick maakt een gepassioneerd kostuumdrama over ware liefde tegen het decor van het 17e eeuwse Amsterdam. De wereld is gek van tulpenbollen en de tulpenhandelaar Cornelis Sandvoort wil zijn rijkdom tonen door een portret te laten maken samen met zijn beeldschone vrouw Sophia. De talentvolle schilder Jan De Loos en zij worden hevig verliefd. Ze stellen alles in de waagschaal om hun liefde mogelijk te maken. Prachtige verfilmd met veel verwijzingen naar de schilderkunst van de Hollandse meesters. Exclusieve voorpremière!

 

18 aug. | The Beguiled (2017)

Het is gelukt om een voorpremière te krijgen van één van de grote filmreleases van dit najaar. Kostuumdrama van Sofia Coppola werd bejubeld dit jaar in Cannes. Met hoofdrol van Nicole Kidman.
Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog belandt een gewonde yankee-korporaal in een meisjesschool in het zuiden van de VS. Na zijn herstel zal hij als krijgsgevangene worden overgedragen aan het zuidelijke leger, is de afspraak, maar de korporaal gooit al zijn charmes in de strijd om de vrouwen op andere gedachten te brengen.

The Beguiled, Dramafilm/Thriller geregisseerd door Sofia Coppola.

 

Praktisch

Film: € 7,50
Film met dagmenu vanaf 19.00 uur: € 17,50 (vroegboek-korting voor dit arrangement is €15,50)
Inloop: 21:00 uur
Start film: 22:00 uur
Locatie: Museumtuin, museumstraat 40 (bij slecht weer filmzaal in The Movies, Nieuwstraat 60-62 Dordrecht)

Menu

De dagschotel is elke vrijdag anders. Laat je verrassen!

Tickets

Kaarten zijn alleen te reserveren via Cinema The Movies.

Parkeren

P1 garage Drievriendenhof, op 200 m loopafstand. Of kom gewoon lekker op de fiets, dat kost niets.

De 4e editie van Film in de Tuin is een coproductie van The Movies Dordrecht, Museumrestaurant Art & Dining en het Dordrechts Museum.

Sluit het Verborgen Museum