Dordtse cultuur nacht

Aan de vooravond van de Open Monumentendagen vindt de eerste Dordtse Cultuurnacht plaats. Tussen 22:00 en 01:00 uur openen culturele instellingen gratis hun deuren. Het wordt een avond en nacht met uiteenlopend, spannend programma. In het Dordrechts Museum staat Mode en Kunst centraal. In de zalen van het museum maak je kennis met de jongeren van TakepART die samen met bekende designers kunstzinnige reacties geven op schilderijen uit de collectie.

 

Het Dordrechts Museum bestaat 175 jaar en de ‘bewoners’ zijn wel toe aan een make-over. De personen op de schilderijen zitten al een tijdje stil. Een metamorfose zal ze goed doen. Een frisse blik en een kèk nieuw jasje kunnen ze wel gebruiken. Wie weet word jij wel gescout als model!

De Dordtse Cultuurnacht is een initiatief van Dordrecht Marketing en een groot aantal culturele instellingen. Naast het Dordrecht Museum kun je deze nacht ook terecht bij: Nationaal Onderwijsmuseum – de Bibliotheek AanZet– Bibelot – Tobe – Popcentrale -Muziektheater Hollands Diep – Schouwburg Kunstmin. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op dordtsecultuurnacht.nl

Sluit het Verborgen Museum