Maarten Doorman

Maarten Doorman

Doorman laat zien hoe de schilders van de Haagse School onze romantische kijk op het landschap hebben beïnvloed.

  • Type Lezing
  • Prijs € 10,-- excl. museumentree

Koop uw kaartje online

Filosoof en essayist Maarten Doorman geeft op zondag 17 mei een lezing over ‘romantisering’ in het Dordrechts museum. Doorman laat zien hoe de schilders van de Haagse School onze romantische kijk op het landschap en de natuur hebben beïnvloed. En hij toont aan dat we nog steeds in de romantiek leven en dat het ons niet lukt ons hieraan te ontworstelen.

De lezing staat in het kader van de tentoonstelling Holland op z’n mooist- Het voorjaar van de Haagse School die momenteel in het Dordrechts Museum te zien is.

 

Maarten Doorman is filosoof, criticus en essayist. Hij doceert kunstkritiek aan de Universiteit van Amsterdam en cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht. Verder is hij medewerker van de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en Hollands Maandblad. Doorman publiceerde verschillende boeken waaronder De romantische orde (2004).

Van 2000 tot 2004 was Doorman bijzonder hoogleraar Literaire Kritiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en van 2004 tot 2014 bijzonder hoogleraar Journalistieke Kritiek van Kunst en Cultuur bij Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam. Lees meer op www.maartendoorman.nl

 

Holland op z’n mooist

Onder de overkoepelende titel Holland op z’n mooist presenteren het Dordrechts Museum en het Gemeentemuseum Den Haag twee tentoonstellingen die naadloos op elkaar aansluiten en samen het verhaal van de Haagse School vertellen. Dordrecht vertelt het beginverhaal van de Haagse School; in Den Haag komt de latere periode aan bod.

 

 

 

Sluit het Verborgen Museum