Schouman Docentendag

Samen met uw groep tegelijkertijd kunst én natuur beleven? Dat kan! Op 19 februari opent het Dordrechts Museum de tentoonstelling Een koninklijk paradijs – Aert Schouman en de verbeelding van de natuur. Graag brengen wij u op de hoogte van alle educatieve mogelijkheden rondom deze expositie tijdens de docentenmiddag op woensdag 22 februari.

 

  • Type Evenement
  • Prijs Gratis

Koop uw kaartje online

Bij de tentoonstelling wordt speciaal voor kinderen een atelier ingericht. Onderzoeken, bestuderen en creativiteit staan er centraal. De leerlingen worden uitgedaagd een bijzondere vogel te tekenen die past in het behangdecor dat Aert Schouman schilderde voor Willem V. Bijzonder, want na afloop van de tentoonstelling verdwijnen de originele wandbeschilderingen voorgoed binnen de muren van Huis ten Bosch, het toekomstige woonpaleis van koning Willem Alexander en koningin Máxima.

Programma:

  • 15.45 uur inloop met koffie en thee in het educatieatelier
  • 16.00 uur presentatie educatief project Gezocht: Vreemde Vogels voor groep 5 t/m 8
  • 16.20 uur rondleiding door de tentoonstelling Een koninklijk paradijs speciaal voor docenten
  • 17.30 borrel in restaurant Art & Dining

Voor meer informatie over de tentoonstelling (inclusief filmpje) kunt u de tentoonstellingspagina bekijken. Aanmelden is wenselijk. Docenten die zich vóór 20 februari inschrijven, maken kans op een gratis workshop vogels tekenen voor hun groep! Wij zien u graag op 22 februari in het Dordrechts Museum, Museumstraat 40 in Dordrecht.

Sluit het Verborgen Museum