Boekenweek

Kom op de laatste dag van de Boekenweek naar het Dordrechts Museum en ontdek de natuur. De schrijvers Arita Baaijens en Martin Driessen (winnaar ECI-prijs 2016) vertellen over hun relatie met de natuur en er is een korte performance van Frans van Lent. Optioneel kunt u een rondleiding met het thema natuur door de collectie van het museum erbij kiezen, voorafgaand aan het programma.

  • Type Evenement
  • Prijs Divers

Koop uw kaartje online

Gepassioneerd ondernam Arita Baaijens woestijnreizen en andere avontuurlijke expedities. Jarenlang zocht zij te paard naar een legendarisch paradijs in het Altajgebergte in Siberië. Daarbij schrijft Baaijens over de kracht van visie en bevlogenheid. In haar boek Zoektocht naar het paradijs beschrijft zij deze expedities; het gaat over een gemis, een ‘verlangen naar iets wat de mens ooit bezat en is kwijtgeraakt’.

Voormalig theaterregisseur Martin Michael Driessen verruilde tien jaar geleden Duitsland voor het Zuid-Hollandse rivierenlandschap om een (volgens critici en juryleden) groot schrijver te worden. Er volgde een reeks romans en novellen waarvan Rivieren uit 2016 werd bekroond met de ECI Literatuurprijs en de in 2017 verschenen roman De pelikaan nu veel waardering oogst. Hij schrijft met een ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging. Driessens werk is in meerdere talen vertaald.  Martin Michael Driessen is genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs!

Voorafgaand aan de lezing is er een rondleiding door de museumcollectie, aansluitend bij het boekenweekthema Natuur. Kunstenaar Frans van Lent presenteert zijn video-installaties.

Praktisch

Met rondleiding | aanvang 13:30 uur | € 15,00

Zonder rondleiding | aanvang 14:30 uur | € 10,00

Sluit het Verborgen Museum