Boekenweeklezing

 

 

  • Type Evenement
  • Prijs Rondleiding + lezing = € 15,- (inclusief museumtoegang). Alleen de lezing = € 10,-

Koop uw kaartje online

In maart vindt het literaire hoogtepunt van het jaar plaats: de Boekenweek met dit jaar als thema Verboden vruchten. Traditiegetrouw organiseren het Dordrechts Museum, DordtLiterair en de Bibliotheek AanZet een culturele middag in het kader van deze week. Dit keer is Tom Lanoye uitgenodigd, een van de meest populaire Vlaamse auteurs. Voorafgaand en na afloop van zijn presentatie zijn er rondleidingen door de museumcollectie, aansluitend bij het boekenweekthema.

De populaire Vlaming Tom Lanoye (1958) woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Hij heeft bekendheid als romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Zijn humor is snel en hilarisch, zijn kritiek vaak scherp. Graag houdt hij de Nederlander ironisch tegen het licht.

In 1985 verscheen zijn prozadebuut, de autobiografische roman Een slagerszoon met een brilletje. Lanoye’s bibliografie is lang. Zo bracht hij in 2009 de roman Sprakeloos uit. Met dit boek, over de beroerte van zijn moeder, won Lanoye De Gouden Uil Publieksprijs in 2010. Zijn werk is vertaald in meer dan vijftien talen, er zijn stukken van hem gespeeld in twintig landen en op zijn naam staan bestsellers als Kartonnen dozen, Ten oorlog en Gelukkige slaven. In 2012 schreef hij het Boekenweekgeschenk Heldere hemel. Voor zijn hele oeuvre ontving Lanoye in 2014 de Constantijn Huygensprijs.
Tom Lanoye staat garant voor een levendige ontmoeting.

Praktisch

Tickets voor de lezing in combinatie met een rondleiding zijn € 15,- (incl. toegang tot het museum). Een ticket voor enkel de lezing is € 10,- (excl. museumtoegang). Tickets zijn als e-ticket te koop en aan de balie van het Dordrechts Museum.

Rondleiding: aanvang 13.30 uur + aanvang 16.00 uur
Presentatie Tom Lanoye: aanvang 14.30 uur

Sluit het Verborgen Museum