Boekenweek

Koop uw kaartje online

De Boekenweek, met dit jaar als veelbesproken thema Moeder de Vrouw, vindt plaats van 23 t/m 31 maart. Traditiegetrouw organiseren het Dordrechts Museum, DordtLiterair en de Bibliotheek AanZet een culturele middag in het kader van deze week. Zondag 24 maart zijn Hanna Bervoets, Nina Polak en Rinske Hillen te gast in het Dordrechts Museum. Drie bekende vrouwen, die duidelijk hun woordje klaar hebben omtrent het thema. Ook kunstenaar/dichteres Mignon Nusteling heeft wel het een en ander te zeggen over dit onderwerp. Voor en na de lezingen verzorgt zij een rondleiding door het museum.

Onder de naam Jonge Godinnen van het verhaal wordt er op de eerste zondag van de Boekenweek een literaire middag gehouden in de zaal van museumrestaurant Art & Dining. Aan dit schrijverspodium nemen deel Hanna Bervoets, Nina Polak en Rinske Hillen. Drie bekende auteurs die allen bekroond zijn vanwege hun romans en die garant staan voor een levendig gesprek over hun werk.

Rond het thema van de Boekenweek gaan zij met elkaar in gesprek, onder leiding van Kees Voorbij en Casper Markesteijn van DordtLiterair. Afgewisseld met korte interviews lezen zij voor uit eigen werk.

Rondleiding door Mignon Nusteling

De rondleiding door het Dordrechts Museum rond het thema wordt gegeven door Mignon Nusteling. Zij is kunstenares, dichteres en influencer. Ze neemt het publiek mee en geeft op een levendige en speelse manier haar moderne interpretatie van de eeuwenoude schilderijen die in het museum te zien zijn.

Tijden

Aanvang rondleiding 13:30 uur (uitverkocht)
Aanvang lezing: 14:30 uur
Aanvang rondleiding 16:30 uur

Prijzen

Voorverkoop lezing €10
Combiticket + rondleiding 13:30 uur €15 (uitverkocht)
Combiticket + rondleiding 16:30 uur €15
Tickets lezing aan de deur €12,50

Dit evenement is een samenwerking tussen stichting DordtLiterair, bibliotheek AanZet en het Dordrechts Museum.

Sluit het Verborgen Museum