Bloemlezing Tholen

Koop uw kaartje online

Willem Bastiaan Tholen (1860-1931) is tegenwoordig vooral bekend in een kleine kring van liefhebbers. Een iets groter publiek kent hem als schilder van landschappen en water. Dat hij ook sfeervolle stadsgezichten, intieme interieurs, nocturnes en ontroerende (zelf)portretten maakte, is tot nu toe onderbelicht gebleven. En dat terwijl de grote verscheidenheid van zijn schilderijen, olieverfschetsen, tekeningen, aquarellen en etsen de critici destijds al opviel: ‘Tholen durft álles aan.’

In drie korte lezingen maakt u in het auditorium kennis met Willem Bastiaan Tholen. Terwijl de ontwikkelingen in de moderne kunst elkaar razendsnel opvolgden hield Tholen vast aan zijn eigen stijl.

De drie sprekers schreven elk vanuit hun eigen expertise mee aan de catalogus: Marieke Jooren – conservator Museum More, Quirine van der Meer Mohr – conservator Dordrechts Museum en Gijsbert van der Wal – freelance kunst journalist. Zij bieden u een gevarieerd beeld op deze eigenzinnige schilder met een scherp oog voor detail.

Sluit het Verborgen Museum