Informatie

Voor de tentoonstelling What’s Up! - De jongste schilderkunst in Nederland zijn dertig kunstenaars geselecteerd die met hun werk een representatief beeld geven van de stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland.

De schilderijen van Weismann staan boordevol met rare spullen. Het lijkt een troep, toch zit er een ordening in die hoort bij de eigenaardige wereld van zwervers, junks en mensen die verzamelen. Weismann is geboeid door behoeftes van mensen. Wat heeft een mens werkelijk nodig om te bestaan?

Hij heeft er plezier in om zoveel mogelijk verschillende voorwerpen in één compositie te zetten en zo dat het perspectivisch toch goed in elkaar zit. Het zijn geen dingen die hij ziet.Hij tektent uit zijn hoofd en schidert het daarna direct op het doek. Het doek is ook zijn palet. Wanneer hij teveel van één kleur uitknijpt, schildert hij net zo lang door tot de klodder verdwenen is. Zo ontstaan dingen soms letterlijk vanuit de verf. Het resultaat is een ‘explosie’ van kleuren. Het liefst gebruikt hij het hele kleurenspectrum in één schilderij, met een voorkeur voor heldere en felle kleuren.

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen

wat vind jij van deze kunstenaar?

Gerelateerd

tentoonstelling

what’s up!

tentoonstelling

de scheffer

kunstenaar

aly, marie