Levenslange
Levenslange vriendschap

De Duitse schilder Max Liebermann (1847-1935) heeft veel in Nederland gewerkt. Vooral in de Amsterdamse Jodenbuurt vond hij inspiratie voor stadsgezichten, interieurs, marktscènes.

Jan Veth ontmoette Liebermann voor het eerst in 1886 in Laren, een ontmoeting die het begin zou worden van een levenslang durende vriendschap. Veth schrijft in 1904: 'Onder Liebermanns voortdurende en vermoeiende kritiek heb ik meer geleerd dan onder de goedkeuring van minder kritische patiënten.'

In 1929 schonk de weduwe van Veth dit portret, samen met een aantal andere werken, aan het Dordrechts Museum. In de oorlog werd het werk door de bezetter weggehaald. Het museum heeft het doek in 1992 weer kunnen verwerven.

favoriete details
1 details gekozen door gebruikers
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen