Informatie

Voor de tentoonstelling What’s Up! - De jongste schilderkunst in Nederland zijn dertig kunstenaars geselecteerd die met hun werk een representatief beeld geven van de stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland.

Kleur en vorm spelen gezamenlijk een belangrijke rol in al haar werk. Verbeek onderzoekt de mogelijkheden van deze twee kwaliteiten. Een schilderij is een plat vlak, tweedimensionaal, maar kleur en vorm kunnen dit platte vlak veranderen in een driedimensionaal vlak, een optische illusie. Ze laat diepte en ruimte ontstaan door te experimenteren met gebogen, golvende of opbollende vormen. Deze komen tot stand door sterke (kleur)contrasten in licht of donker, in combinatie met patronen en lijnen.

De schilderijen die hier in de tentoonstelling te zien zijn, zijn ontstaan door Verbeeks fascinatie voor het glanzende haar. Hoe licht op haar wordt gereflecteerd en hoe dat een bepaalde manier kleur en glans geeft, heeft ze geprobeerd vast te leggen op doek.

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen

wat vind jij van deze kunstenaar?

Gerelateerd

kunstenaar

verhoeven, helen

tentoonstelling

what’s up!

tentoonstelling

de scheffer