Informatie

Voor de tentoonstelling What’s Up! - De jongste schilderkunst in Nederland zijn dertig kunstenaars geselecteerd die met hun werk een representatief beeld geven van de stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland.

De hele wereld afbeelden in één schilderij, dat is wat Derk Thijs elke keer weer voor ogen had. Mensen, dieren en dingen werden onderdeel van een ideale wereld, een paradijs. Maar op een bepaald moment kwam hij erachter dat dit idee niets te maken had met de echte werkelijkheid. Het was slechts een verwijzing. . Misschien was het platte vlak, het schildersdoek, hier ook niet geschikt voor.

Hij begon te experimenteren met andere vormen van dragers, zoals met kleitablet, houten paneel en gipsplaat en maakte zo de overstap om beelden of sculpturen te gaan maken. Sindsdien kiest hij voor de cirkel als driedimensionale vorm om de wereld weer te geven. Volgens Thijs zijn de sculpturen ‘schilderijen die een stap in de ruimte hebben gemaakt en die in hetzelfde hier en nu staan als wijzelf’. Inmiddels heeft hij het schilderen weer opgepakt, het gaat hem er om dat een schilderij een rijkdom aan schildersmanieren laat zien.

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen

wat vind jij van deze kunstenaar?

Gerelateerd

kunstenaar

tielemans, esther

tentoonstelling

what’s up!

tentoonstelling

de scheffer