Informatie

Voor de tentoonstelling What’s Up! - De jongste schilderkunst in Nederland zijn dertig kunstenaars geselecteerd die met hun werk een representatief beeld geven van de stand van de hedendaagse schilderkunst in Nederland.

‘Er wordt al teveel gepraat in de kunstwereld, de beelden moeten voor zich spreken en niet de woorden’, zegt Linderholm over zijn werk. De van oorsprong Zweedse kunstenaar schildert met veel persoonlijke motieven. Hij schildert landschappen uit zijn herinnering, portretten van vrienden of voor hem belangrijke gebeurtenissen. ‘Wat ik schilder moet ik ook gevoeld hebben en zelf hebben beleefd’.

Zijn stijl wordt vaak als typisch noordelijk neergezet. Onder andere de motieven uit de Zweedse volkskunst en het gebruik van levendige kleuren geven je dit gevoel. Hij verwijst hier niet doelbewust naar, maar vaak verbeeldt hij zijn herinnering waarin deze motieven soms een rol spelen. Linderholm maakt gebruik van een beperkt palet, de kleuren brengt hij direct vanuit de tube aan op het doek. Voor hem is dit kleurgebruik even belangrijk voor zijn werk als de inhoud.

Hoe bepaalt een kunstenaar of een werk af is en goed is? Linderholm heeft hier zijn eigen methode voor; hij plaats het werk op zijn blog, als het stand houdt tussen de rest van zijn werk, mag het blijven, anders verdwijnt het.

Opinie

doe mee!

Geef je mening op Mijn Dordrechts Museum. Selecteer je favoriete werken en kunstenaars. En stel je vragen aan andere bezoekers.

vraag & antwoord
er zijn nog geen vragen gesteld

Er zijn nog geen

vragen gesteld

wat vinden anderen?
nog geen mening van anderen

wat vind jij van deze kunstenaar?

Gerelateerd

kunstenaar

llobera, pere